Linus Svenning upprepar proceduren från i fjol och får försöka att ta sig till final via Andra Chansen i Helsingborg.
– Jag är glad över att få köra låten igen, säger Linus Svenning.

När Linus Svenning deltog  förra året med låten ”Bröder” tog han sig till final genom Andra Chansen. När han nu deltar igen med låten ”Forever starts today”, en låt i en helt annan genre än ”Bröder” får han lita på att han upprepar succén från i fjol.
– Det känns jättebra att gå vidare att gå till Andra Chansen och köra låten igen. Jag hör nog hemma i Andra Chansen, skrattar han till Poplight.

Linus Svenning

Linus Svenning

Röstproblem under veckan

Under veckan har Linus Svenning haft svårt att sjunga verserna. Han berättar att det beror på att han har haft problem med bihålorna.
– Jag har inte haft ont i halsen utan varit täppt i bihålorna vilket har gjort att jag har haft svårt att hitta tonerna. Men jag tycker att det gick bra ändå, säger Linus Svenning.

Andra Chansen arrangeras i år av Helsingborg, men trots att Linus Svenning är från Skåne berättar han att han inte varit där så ofta.
– Jag har inte uppträtt u Helsingborg. Nu när jag tänker efter så har jag knappt uppträtt i Skåne överhuvudtaget, jag vet inte varför. Jag har uppträtt i nästan hela Sverige men knappt i Skåne,  skrattar Linus Svenning.

Vad tycker du om finalisterna som gick vidare här i kväll?
– Jag tycker att de är sjukt grymma. Mariette är min favorit, Magnus Carlssons låt är inte riktigt min stil.