Neverstore är ett rutinerat band som skördat stora framgångar med sin musik. Men i Melodifestivalen är de debutanter med allt vad det innebär.
Trots det har killarna satt upp ett högt  mål med sitt deltagande.
– Nu är vi här och nu vill vi vinna!

Punkpop-trion Neverstore bildades år 2000 och består av Jacob Widén, Oscar Kempe och Erik Lantz. De har turnerat med kända band som Millencolin, Sum 41 och öppnat åt Good Charlotte och 2007 kammade de hem en MTV European Music Award för ”Bästa svenska akt”. Och nu är det dags för Neverstore att delta i Sveriges största musiktävling, Melodifestivalen med en punkpop-ballad som heter If I was God for one day.
– Vi fick chansen och ville testa. Dessutom är det absolut största arenan att nå ut till hela svenska folket på. Det var självklart att vara med, säger sångaren Jacob Widén.
Det är Jacob som har skrivit låten tillsammans med schlagerveteranen Thomas G:son och John Gordon och låten är särskilt skriven för att passa Melodifestivalen.
Men att ta sin punkpop in i andra sammanhang och genrer är inte nytt för Neverstore. 2008 fick de en stor hit med låten ”Hold on” som gjordes tillsammans med rapparen Lazee.
– Det var märkligt när vi fick förfrågan att göra hip hop, men sedan hörde vi hur den blev så var det självklart att göra det, säger Jacob.
– Vi har dessutom spelat så länge att vi hela tiden vill testa nya grejer och utveckla sig. Gör man samma sak år efter år så tröttnar man snart, säger basisten Oscar Kempe.

”Det är klart vi vill gå hela vägen”

När Poplight träffar killarna har de precis  repat och de tycker själva att det gick väldigt bra. Men som ett liveband är den tuffaste utmaningen kamerorna.
–De är som ninjor, man ser dom knapp, skrattar Jacob.
Tävlingsmomentet är något som killarna inte tänkt så mycket på. Men de tror att det kommer nervöst när det väl gäller och när frågan kommer upp så är svaret självklart.
– Det är klart att vi vill gå hela vägen. Nu är vi här och nu vill vi vinna!