Under fredagen fortsatte repetitionerna i Malmö Arena inför lördagen, då det är dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2015. Idag ska alla artister repa en gång till och idag repar de fullt ut med scenkläder, smink och effekter. På Poplight kan ni följa alla fredagens repetitioner.

Idag ska alla sju bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag repetera för andra gången på scen. Repetitionerna varar i cirka 30 minuter per artist och det mesta som ska repeteras in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Dessutom ska de uppträda med smink och scenkläder för första gången. Varje artist hinner sjunga igenom sitt bidrag ungefär tre-fyra gånger på scen.

Detta är det andra av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scen. Igår fick artisterna repa i totalt 35 minuter var och nu ska de repa en gång till inför ett publikt genrep på kvällen och ett genrep imorgon på eftermiddagen.

På plats i Malmö från Poplight är Anna-Sofia Pehrson och fotograf Jonatan Staaf. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

Repetitionsschema för fredagen

kl 13.35 Forever Starts Today – Linus Svenning
kl 14.05  Där och då med dig – Emelie Irewald
kl 14.35  Groupie – Samir & Viktor
kl 15.05 If I Was God For One Day – Neverstore

kl 15.30 Kaffepaus

kl 15.55 Nonetheless – Marie Bergman & Sanne Salomonsen
kl 16.25 Möt mig i Gamla stan – Magnus Carlsson
kl 16.55 Don’t Stop Believing – Mariette

 

Forever Starts Today – Linus Svenning

Linus har stora problem med sin röst idag och han har dragits med en förkylning. Det svajar och mitt i den första genomgången slutar han sjunga, uppenbart besvärad. Men han kämpar på och genomför repet utan några stora missar. Kläderna lämnar dock en del övrigt att önska. Det blir lite trist med de svarta kläderna. Låten då? Jovars. Den är ju bra men inte så mycket mer än det.

Sista genomgången får vi se flames från tunnorna och det ser riktigt snyggt ut i rutan. Kanske en Andra Chansen?

Där och då med dig – Emelie Irewald

Det här är inte ett muntert nummer. Emelie är helt kladd i svart (veckans tema) i ett hav av glödlampor. Men hon sjunger jättevackert och jag tror absolut att folk kommer att rösta på det här. Men startnumret tror jag ligger henne i fatet. Att komma innan Samir & Viktor är inte optimalt. För att vara debutant ser hon väldigt säker och stabil ut. Emelie Irewald har ett förflutet i True Talent och det är nog tack vare den rutinen som hon gör det så bra.

 

 Groupie – Samir & Viktor

Det tar oerhört lång tid att få alla lysande kuber på plats och det är en lång väntan på att duon ska få repa. Det här numret har verkligen kantats av trubbel, jag är välditg spänd över hur det här ska gå på lördag.

Kuberna är riktigt läckra och numret är verkligen party party party all the way. Men stackars dansarna som får kånka på de där kuberna alltså.

Efter första repet utbrister Samir ”Om två rep har vi det!”. Två rep senare: Nej, det är fortfarande osäkert, lite kaos, tappade kameravinklar, inears som hoppar ur. Men å andra sidan – det är lite det som är meningen med numret kanske? Som vän av ordning får jag ångest och ont i magen men det är jag det.

 If I was God for one day – Neverstore

Jaha, då var det dags igen. Sångaren har lite svårt med kamerorna, annars ser det ju riktigt stabilt ut med tanke på vilka som repade innan. Vän av ordning kan slappna av.

 

Nonetheless – Marie Bergman & Sanne Salomonsen

Den här har svalnat lite för mig, det ser så trist ut på scenen.  Låten och deras stämmor står verkligen i fokus och det är å andra sidan bra. Å andra sidan så ser det ändå lite trött ut. Med det sagt: de sjunger den otroligt fint och det är en vacker visa. Men det kan ju såklart bero på att jag har lyssnat på den här låten några gånger nu. Sista genomgången bryter Marie, hon hör sig själv alldeles för mycket och Sanne för lite. ”Sorry, guys”, säger hon. Det gör inget, Marie!

Magnus Carlsson

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla stan

Jag kommer inleda inlägget med att vara ytlig, men det får gå. Jag tror inte att Magnus Carlsson har varit snyggare än han är nu, i all sin 40-taggiga prakt. Han ser löjligt säker på på scen men hann verkar inte helt bekväm i sin kavaj. Några kameramissar unnar han sig i första genomgången.

Låten då? Jag håller den här väldigt varmt om hjärtat och jag hoppas verkligen att folk fattar hur bra det här är. Den förtjänar att gå vidare till i alla fall Andra Chansen.

Mariette –  Don’t Stop Believing

Jag är imponerad över att numret lyckas matcha låten. Det är otroligt snyggt och när Mariettes släp flyger i sista refrängen är det rys-vackert. Jag vill mycket gärna ha den här till final. Min största skräck är att folk inte kommer att förstå det här utan rösta den till en snöplig femteplats. Hjälp, det är så svårtippat!