Det är första gången som Mariette är med i Melodifestivalen men det är inte första gången som hon tävlar i musik. Och hon är glad över att hon har viss rutin på området.
– De där sekunderna när man väntar på besked är jag glad att jag varit med om. De kommer att vara jobbiga.

Mariette. (c) Jonatan Staaf, Poplight

Mariette. (c) Jonatan Staaf, Poplight

Mariette har både varit med i Sikta mot Stjärnorna och Idol. Det var år 2009 som Mariette var med i Idol och hon placerade sig på en fjärde plats. Nu ska hon tävla i musik igen, denna gång i Sveriges största musiktävling och tv-program. Och det är en pirrig och glad Mariette som Poplight träffar.
– Det känns stort och härligt att äntligen vara här, jag har sett fram emot den här 14 februari, Alla hjärtans dag , mer än någonsin. Det är nu det är dags och jag är inställd på det. Jag ska försöka behålla lugnet även om det finns ett pirr, säger Mariette.

Har fått säga sitt om låten

Låten som Mariette ska framföra heter Don’t stop believing är skriven av Miss Li och Sonny Gustafsson. Mariette beskriver den som en ”en vacker, melodiös, mäktig poplåt”.
Det är ingen ballad och ingen up-tempo utan den ligger där i mellanlandet med ett väldigt skönt beat.
Hon berättar att hon har varit med i processen och betonar att hon aldrig hade ställt upp i Melodifestivalen om det inte hade känt rätt.
Jag är väldigt noga med att allt ska kännas rätt och jag har fått säga mitt och klä den. Och jag vill gärna fortsätta arbeta med Miss Li framöver.

”Jag är med för att göra ett bra jobb”

Mariette säger att även om det är en tävling så är det inte därför som hon är med i första hand.
Jag är här i första hand för att göra ett bra jobb, jag älskar låten och jag vill göra ett snyggt framträdande där budskapet går fram om att vara sig själv och stå för det man tycker. Ja, det är ju en tävling och jag har ju tävlat i musik tidigare. Det är en speciell grej men jag kommer att gå in det här fullständigt.
Finns det viss rutin med tanke på att du varit med i Idol tidigare?
Kanske, jag har ju gjort det där med att vänta på besked. De där sekunderna är jag glad att jag varit med om. De kommer att vara jobbiga.