Under torsdagen repade artisterna inför lördagens deltävling. Poplights utsända reporter och fotograf rapporterade direkt från Malmö Arena. Här kan du läsa rapporteringen i efterhand.

Idag ska alla sju bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag repetera för första gången på scen. Repetitionerna varar i cirka 35 minuter per artist och det mesta som ska repeteras in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Varje artist hinner sjunga igenom sitt bidrag ungefär tre-fyra gånger på scen.

Detta är det första av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scen. Imorgon under dagen på fredagen får artisterna ytterligare en halvtimmas reptid för sig själva, följt av ett genrep på kvällen och ett genrep på lördagseftermiddagen.

På plats i Malmö från Poplight är  reporter Anna-Sofia Pehrson och fotograf Jonatan Staaf. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

Hålltider för torsdagen

kl 10.50: Forever Starts Today – Linus Svenning
kl 11.35  Möt mig i Gamla stan – Magnus Carlsson (repar som nummer två trots att hans startnummer är nummer sex. Detta beror på att koreografen spelar i Evita och ska kunna vara med)

kl 12.05 Kaffepaus

kl 12.35  Groupie – Samir & Viktor
kl 13.20 If I Was God For One Day – Neverstore

kl 13.45 Lunch

kl 13.50-14.35 Presskonferens med artisterna

kl 14.55 Nonetheless – Marie Bergman & Sanne Salomonsen
kl 15.30 Där och då med dig – Emelie Irewald
kl 16.05  Don’t Stop Believing – Mariette

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

 

 Linus Svenning – Forever starts today

Idag får jag starka ”You”-vibbar av Linus Svennings låt, det tänkte jag inte alls på igår. Idag blir det mer påtagligt, särskilt när han har stora trummor på scen som dansarna använder nån slag dans. De flyttar runt de där trummorna och byter med varann, det gör mig oerhört stressad och det ser mycket avancerat ut. Men vad vet jag. Linus ser dock säker ut, trots ett par missar med kameran. Det märks att han skaffat sig rutin efter förra året. Stabilt första rep!

Under andra genomgången får vi veta att Linus tar det lite lugnt med rösten och det får väl gå. Vi får även se en glimt av kläderna som han kommer att ha på sig. Det blir inte haki/beige (som man kanske kunde ha trott eftersom det är något slags djungeltema). Det blir det säkra svarta, det uppskattar jag.

I den tredje genomgången kommer det lite eld i tunnorna och detta är jag mycket tacksam för. Fryser nämligen tassarna av mig här. Just det, det se mycket effektfullt ut.

Slutsats: Vackert nummer som inte alls är som ”Bröder”. Lite mer avancerat och en helt annan låt. Det här är en låt mer i min smak så jag hoppas att det går bra.

 

(c) Jonatan Staaf, Poplighy

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla Stan

Magnus repar som nummer två idag men kommer att ha startnummer sex. Detta beror på att koreografen måste åka tidigt för att vara med i föreställningen Evita.

Och nu blir det schalger galore! Magnus är ett superproffs med höftrullningar och dansarna gör spegelrörelser (som jag antagligen kommer att öva in och visa upp på nån skiva framöver). Är man ett inbitet fan som följt den här tävlingen lika länge (eller längre…) som den här gamla kvinnan så kommer man älska det. Är man inte det så kommer det nog avfärdas som ”gammalt”.

Under de sista genomgångarna får vi också se på rök och kläderna som Magnus kommer använda är stilrena och svarta.

 

 Viktor & Samir – Groupie

Nu blir det fest! Viktor och Samir har väl inte koll på varken koreografi, sång eller apparater. Första genomgången blir avbruten och det utbryter ett mindre kaos. Det slutar med att studiomannen Henric von Zweibergk säger ”nä, nä, nä”. Låt oss säga så här: Det är ju tur att de får repa några gånger till. Själv tycker jag allt är väldigt underhållande och nu skrattar jag gott.

Viktor ser osäker ut medan Samir verkar köra på like this was nothing. Koreografin sitter väl inte riktigt, det snubblas en del. ”Men nu kom vi igenom tre minuter utan att bryta, det ser vi som en framgång!” kontaterar studiomannen efter andra genomgången. KÄMPA!

På scenen finns det en mängd lysande kuber som är effektfulla och funkar med numret. Kläderna är svart-vita. Det verkar vara veckans tema.

Tredje genomgången tappar Samir text direkt. Då vill jag inflika att texten inte på något sätt är avancerad. Det är mycket ”Oj oj oj oj” och ”hallå hallå hallå”. I slutet går Viktor & Samir ner i publiken och ska väl ta sin ”Groupie”. People, ni vill inte ta en kisspaus när denna galna duo går på scenen!

 

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Neverstore – If I was God for one day

Nu blir det lite deppigt efter tre lite fartiga och roliga låtar. Neverstore står på en scen på scen och spelar låten rakt upp och ner. Det händer inte mycket här alltså. Men sångaren är rätt gullig och kan säkert få några röster med de där ögonen. Den här musikstilen som jag vill kalla för Nickelback-rock, är inte min kopp alls. Låten delar ljudlandskap med ”Wake me up when September ends” med Green Day. Jag kan verkligen förstå att många tycker om den här typen av låtar men jag hade hellre sett en mer Basket Case-låt om man nu vill vara Green Day.

Sanne Salomonsen & Marie Bergman

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Sanne Salomonsen & Marie Bergman – Nonetheless

Den här låten överraskade mig positivt under gårdagens genomlyssning. Jag tycker om den idag också. Sanne & Marie har superfina röster som kompletterar varann bra. Det här kommer tilltala den mer mogna publiken och jag kommer inte direkt att gapa av förvåning om den här går vidare. Den kan faktiskt gå ända till final, det är verkligen en riktigt fin liten bit. Tror att typ min mamma kommer att hjärtrösta på den här.
Anyway, under repen märker man att båda två är proffs märks. Efter första genomgången ger Marie tydliga instruktioner på vad hon behöver.
På scenen står någon slags soffa och numret börjar med att de båda befinner sig där. Mot slutet går de fram och ja, det var väl detta om detta.Det kommer att bära matchande kavajer. Marie i svart och Sanne i plommonfärgat. Kommer att bli fint tror jag.

Emelie Irewald

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Emelie Irewald – Där och då med dig

Emelie Irewald är en nykomling i de här sammanhangen och kom med genom allmänhetens tävling. Och det här är en väldigt vacker ballad med en fin text. Emelie har en riktigt bra sångröst och scenen är fint upplyst med glödlampor på golvet. Men tyvärr tror jag att hon kommer att f det svårt i konkurrensen på lördag. Det betyder inte att hon är chanslös på något sätt, men med tanke på mängden ballader och mid-tempo som slåss om de åtråvärd placeringarna så ser jag det som tufft.

Mariette

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Mariette – Don’t stop believing

Åh vad jag tycker om det här. Det är mörkt, men samtidigt oerhört ljust. Numret är fantastiskt snyggt med dansare med slöjor över ansiktet, Carola-fläkt och Mariette som står vid mickstativet och gör enkla men effektfulla rörelser med händerna. Miss Li kommer upp på scenen mellan tagningarna och ger instruktioner. Miss Li har varit med och skrivit låten och jag tycker det är bra att en kvinnlig låtskrivare som man inte förknippar med Melodifestivalen, är med i de här sammanhangen. För mig är detta min absoluta favorit i tävlingen. Den påminner lite om Lisa Miskovskys ”Why start a fire” om ni minns den fast mörkare och mer åt Loreens suggestiva musik. Hoppas att den här låten går hela vägen.