Klockan 18 på onsdagen får pressen lyssna på låtarna som deltar i den andra deltävlingen. Poplight är på plats och rapporterar live. Läs vår rapportering här!

Nu är det äntligen dags att få höra hur låtarna i deltävling nummer två låter. Kommer Linus Svenning kunna toppa bedriften från i fjol? Hur låter Magnus Carlssons comeback? Bjuder Samir & Viktor på en partydänga galore? Ja, frågorna är många. I kväll får vi svaret på några av dem.

1. Linus Svenning – ”Forever starts today”

Ja, hörrni. Det här är minsann ingen ”Kära bröder” utan en betydligt mer klassisk Kempe-schlager. Pampig och med en refräng som sätter sig direkt. Jag tycker mer om den här Linus-biten än ”Bröder”. Pop-schlager. Kort och gott.

2. Emelie Irewald – ”Där och då med dig”

Jag har generellt svårt för ballader och det här inget jag går igång på alls. Men sådant kan ju ändra sig när man ser scenshowen osv.

3. Samir & Viktor – ”Groupie”

Det här låter precis som jag hade förväntat mig. Techno på svenska som handlar om att man inte har tid med att ta selfies för att de ska istället ta sig en groupie. Mycket trallig refräng och givetvis livsfarlig. Ska bli väldigt kul att se duon på scen!

Efter andra genomlyssningen så konstaterar jag att den verkligen tjänar på att ligga efter balladen. Nu vaknar man till och jag svär, foten stampar takten och allt!

4. Neverstore – ”If I was god for one day”

Nickelback-rock.

5. Marie Bergman & Sanne Salomonsen – ”Nonetheless”

Fin countryballad med stämsång a la First Aid Kit. Mest spännande hittills tycker jag.

Låten är ännu bättre efter andra genomgången. Vacker text och melodi som jag tror kommer att tilltala även de tittare som inte vanligtvis brukar tycka om musiken i Melodifestivalen.

6. Magnus Carlsson – ”Möt mig i Gamla Stan”

Magnus Carlssons comeback är mer Barbados än Alcazar. Det här är en riktigt härlig Bengtzing-schlager som inbitna fans verkligen kommer att uppskatta. Jag vet att jag gör det, har saknat en sådan här dänga.

Efter andra lyssningen så blir jag än mer pepp på den här låten!  Så glad för tonartshöjning och disco och Magnus och ja, ni fattar. Detta är all that för mig!

7. Mariette – ”Don’t stop believing”

Den här är min personliga favorit. En mörk poplåt som är åt Loreen-hållet. Miss Li har varit med och skrivit den här låten och det tycker jag hörs i den mörka tonen som slår an ganska direkt. Detta trots att det egentligen är en positiv text. Mycket intressant och väldigt bra låt. Jag hoppas låten och framträdandet även går igenom rutan.