De blev hyllade av publiken och tittarna efter gårdagens deltävling av Melodifestivalen 2015. Robin Paulsson och Sanna Nielsen hade precis klarat av den första deltävlingen och nu är det ”bara” fem program kvar. Poplight träffade programledarduon direkt efter sändning, där de pratar om känslorna efter sändningen och vad som väntar i Malmö nästa vecka.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

En knapp timma har gått efter att Robin Paulsson och Sanna Nielsen har vinkat ”Hej då” till tittarna i TV-kameran innan Poplight träffar dem i Green room efter sändningen. De verkar vara lugna, nöjda och förväntansfulla för resten av turnén som väntar.

– Det känns helt fantastiskt, verkligen! Vi fick en så fin start tycker jag. Publiken var helt med oss från början och vi kände att vi var väldigt avslappnade, säger Sanna Nielsen.

– Det känns skitbra! Superbra! När vi fick den här fina starten och då kände jag att allt bara släppte.

Det måste varit jättenervöst innan när ni står på scenen och hör vinjetten precis innan det drar igång?

– Absolut! Men framförallt fokuserad. Nu har man haft två repetitioner och då ville man bara att det skulle hända, säger Robin.

– Det är ändå rätt skönt att känna de där fjärilarna i magen. Det ger ett sånt extra fokus, säger Sanna.

Har ni några rutiner vad ni gör precis innan sändning?

– Sanna dansar och jag står och tittar in i en vägg, skrattar Robin.

Vi har väldigt mycket planerat för nästa vecka.

Under natten revs hela Melodifestival-scenen i Scandinavium och lämnade arenan kl 3 på morgonen, men redan på måndag intar Melodifestivalen 2015 Malmö och Malmö Arena. Det är dock inte förrän på torsdag som Sanna och Robin intar Malmö Arena för sina repetitioner, men det är något de ser extra mycket fram emot att göra.

– Vi har väldigt mycket planerat inför nästa vecka och det känns skitbra, jag längtar redan till Malmö faktiskt! Jag tycker vi har mycket roliga saker planerade, berättar Robin.

– Jag håller med! Jag längtar också ganska mycket faktiskt, skrattar Sanna.

Intervju: Ludvig Alfredsson & Peppe Andersson.