(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Förra året drog sig Svenska Spel ur tävlingen efter att det framkommit att röstrobotar har använts. I år är inte Svenska Spel med, men det hindrar inte andra spelbolag att sätta odds. Och enligt dem är det Molly Pettersson Hammar som gör Eric Saade sällskap till Friends Arena.

Efter förra årets skandal där Radio Sjuhärad avslöjade att det förekom röstfusk i Melodifestivalen, så drog Svenska Spel och flera andra spelbolag in sina spel. De betalade tillbaka insatserna och Svenska Spel kommenterade då händelsen genom Peter Zäll, chef Sportspel och Lotterier:
– Manipulation och misstankar om manipulation undergräver spelets trovärdighet. Vi kan tänka oss att öppna för spel igen om SVT kan presentera en teknisk lösning som kan förhindra den här typen av manipulation.
I år har reglerna ändrats. SVT har infört ett tak på 20 röster per abonnemang, men trots detta anser inte Svenska Spel att de kan garantera spelsäkerheten och erbjuder alltså inga odds.

Men trots att Svenska Spel drar in sina spel, så erbjuder andra spelleverantörer odds. Och när Eric Saade presenterades som artist landade han på låga odds direkt. Efter rep och genrep så fortsätter han att vara favorit. Det pratas utklassning och allt möjligt. Efter gårdagens genrep är spelbolagen alltmer övertygade: det blir en lätt tripp för Eric Saade och att spela på honom ger nätt och mt insatsen tillbaka. Men vilken låt som gör honom sällskap är en annan femma.Molly Pettersson Hammar är den som ligger bäst till men det är kanonjämt. Den enda som verkar helt uträknad är Daniel Gildenlöw. Så här ser de aktuella oddsen ut just nu:

Betsson Unibet Betfair Betway
Eric Saade – Sting 1.07 1.02 1.1 1.07
Molly Pettersson Hammar – I’ll be fine  1.9 1.8 2.12 1.85
Elize Ryd & Rickard Söderberg – One by One 2.45 2.25 2.44 2.5
Dolly Style – Hello Hi 4.2 3.5 4.04 4
Jessica Andersson – Can’t hurt me now 5.75 5.25 3.09 3.25
Behrang Miri feat. Victor Cron – Det rår vi inte för 5.75 5.25 3.14 4
Daniel Gildenlöw – Pappa 20 11 11 15

OBS! Oddsen uppdaterade 7 februari klockan 12 och kan ha ändrats!

Här kan man se hur jämt det är mellan bidragen bakom Saade. Men enligt oddssättarna är det Molly Pettersson Hammar som gör Eric Saade sällskap. Det kommer att bli en mycket spännande lördag!