Ikväll är det dags för den allra första deltävlingen av Melodifestivalen 2015 och Poplight träffade Robin Paulsson och Sanna Nielsen för att ta temperaturen på de två programledarna som ska leda spektaklet i sex veckor framöver.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

De är pirriga. De är förväntansfulla. De är Robin Paulsson och Sanna Nielsen. Så tidigt som i slutet av september förra året presenterades Robin och Sanna som programledare för Melodifestivalen 2015. Nu har det gått några månader sedan dess och snart ska de ställa sig på scenen för första gången – och de lovar att bjuda på en ordentlig show.

– Vi kommer bjuda mycket på oss själva och det kommer bli show, berättar Sanna Nielsen för Poplight.

– För mig blir det mycket show. Jag ska sjunga och dansa, så det kommer ni få se mycket ikväll, inflikar Robin Paulsson.

Skriver manus själv

Tidigare år har bland annat Edward af Sillén stått för manuset i Melodifestivalen och förra året var det bland annat Henrik Jonsson som stod för innehållet i programmet. I år är Edward upptagen med att regissera Alcazars krogshow ”Disco Defenders” i Göteborg och det har fått många att undra vilka de är som står bakom innehållet i årets Melodifestival. Robin berättar att det är bland annat han själv som skrivit manuset.

– Vi har en manusförfattare som heter David Sundin som skriver. Jag har varit med själv och skrivit, även Johannes Finnlaugsson som har jobbat med Robins kommer att vara med, berättar Robin.

Har tagit sånglektioner tillsammans

I kvällens program kommer Sanna & Robin göra två sångnummer där de båda sjunger live – och även om Robin Paulsson kanske inte är den mest rutinerade sångaren så har han tagit sånglektioner inför programledarjobbet tillsammans med Sanna.

– Det är så skönt att vi har fått gå på sånglektioner tillsammans så att jag också har fått tips, vilket är väldigt skönt för man behöver alla tips man kan få, berättar Sanna.

Vad är det värsta som kan hända under programmet?

– Det är nog att man kommer av sig direkt det första som händer, det tror jag hade varit värst, berättar Robin.

– Eller något teknikstrul som inte vi har någon kontroll över, fast då tar man det då tänker jag och ta det med en klackspark. Allt kan hända, säger Sanna.