När Jessica Andersson fick beskedet att hon kommit till final så brast det nästan för henne och glädjetårarna var inte långt borta. Poplight fick chansen att möta henne direkt efter deltävlingen. 

© Jonatan Staaf, Poplight

© Jonatan Staaf, Poplight

Jessica Andersson är inte det minsta besviken efter kvällens deltävling utan hon är mycket nöjd.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är helt tömd på känslor. Men jag är otroligt glad och tacksam över alla som ville rösta på mig. Det var oväntat och jag hade inte räknat med det. Man vill aldrig ta något för givet.

Kommer du ändra något till finalen? 

– Det känns inte så just nu. Vi ska såklart kolla igenom hur allt såg ut och ta ställning till det sen. Nu ska jag fira med mina vänner och min pojkvän och mitt crew. Hela mitt entourage som följt mig hela veckan. Vi ska ha roligt!

En nervös Jessica

Jessica har tidigare i veckan berättat för Poplight om sin nervositet och pressen hon har haft på sig själv. Den nervositeten fanns med även idag.
– Jag var jättenervös! Jag tror att jag var lite irriterad innan jag gick upp på scen. Jag är en sån som behöver fokusera och gå in i mig själv när jag är nervös, så jag tror att jag kanske snäste av någon, säger hon lite skyldigt och blickar mot sin pressansvarige som hävdar att det inte var någon fara med den saken.

Vad tycker du om Eric Saade som följer med dig till Stockholm?

– Eric är en superhärlig kille. Det är en bra låt och det känns jättebra! Jag var ganska säker på att Eric skulle gå vidare i alla fall, säger hon med en efterklang som pekar på att hon inte trodde detsamma om sin egen låt. Men ”Can’t Hurt Me Now” höll hela vägen till final och nästa gång vi hör låten så sjunger hon den i Friends Arena.