När det blev känt att Eric Saade ska tävla i Melodifestivalen 2015 var målet tydligt: Eric vill vinna Eurovision. Trots att han är favorittippad direkt till finalen så berättar han för Poplight att han inte hade varit helt besviken om han hade gått till Andra chansen istället.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

I kväll är Eric Saade tillbaka igen för att tävla i Melodifestivalen, något som var otippat för dem flesta – även för honom själv. Poplight träffade Eric där han berättar hur det gick till när han till slut tackade ja – bara sex dagar före presskonferensen.

– Christer har tjatat i två-tre år på mig att jag ska vara med. Jag var väldigt så här att ”jag vet inte vad jag ska komma med”, men sedan när låten började komma och jag insåg hur roligt det här faktiskt är, så sa jag till slut då ”ja”, berättar Eric Saade.

Vad tänkte du precis när du sa ”ja”?

– Nej men då var anledningen att det här är så jäkla roligt. Det var väl ett klassiskt ”YOLO”. Man lever en gång och jag kände bara att jag måste göra detta en gång till, för det är så fruktansvärt kul.

Det är bara att få göra sin grej och bara hoppas, that’s it.

När det blev klart att Eric Saade skulle tävla i Melodifestivalen 2015 gjorde han det väldigt klart och tydligt för sig – han vill vinna Eurovision. Men om Eric inte skulle ta sig direkt till final så hade han förvånansvärt nog inte blivit väldigt besviken.

Tänk om du går till Andra Chansen? Har du vågat tänka så?

– Det skulle vara så kul för att det är i min hemstad Helsingborg! Så det skulle vara liksom lite nice.

Så du hoppas nästan på Andra chansen?

– Nej, ha ha. Inte det, jag hoppas på Eurovision. Jag kan inte påverka resultatet i den här tävlingen. Det är ingen löpduell och jag kan inte springa fortast. Det är bara att få göra sin grej och bara hoppas, that’s it.

Eric Saade tävlar i kvällens deltävling i Göteborg med ”Sting”, där han går ut med startnummer 7. Hur det går för Eric ikväll återstår att se.