De är duon som under veckan har växt och växt i förhandssnacket inför kvällens deltävling. De är Behrang Miri och Victor Crone. Tillsammans tog de sig med låten ”Det rår vi inte för” till Andra chansen i Helsingborg och Poplight träffade duon i Green room precis efter sändningen.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Efter kvällens deltävling i Göteborg stod det klart att de går vidare till Andra chansen i Helsingborg med deras låt ”Det rår vi inte för”. När vi träffar dem i Green room efter sändningen är det två lugna och sansade människor vi möter. Precis när intervjun hann börja ringer Behrang Miris mamma på hans telefon. ”Mamma, jag håller på och blir intervjuad så jag ringer dig snart, okej? Vänta där ute – jag kommer och hälsar. Jag ringer dig snart. Jag älskar dig.”

När Behrang avslutar samtalet berättar Victor om hur tankarna går:

– Det är så otroligt kul att vi får göra det här igen. Superkul. Och med Behrang, vi hittade varandra verkligen.

Var det väntat?

– Jag satt där och var supernervös. Det var väntat, men det är ju en stark låt och jag tror folk kommer gilla den mer och mer nu.

Behrang flikar in:

– Låten fungerar mycket mer i TV tror jag också. Det är en grej att uppträda inför en publik och det är en grej att uppträda mot tittarna, så jag tror vi gjorde en bra grej både för tittarna och för publiken. Vi är väldigt tacksamma för det.

Tillbaka på hemmaplan

I år äger Andra chansen rum i Helsingborg den 7 mars om fyra veckor. Behrang har bott i Helsingborg i två år. Victor har besökt Helsingborg en gång, men han tycker att det ska bli otroligt kul att få uppleva det. Om exakt en månad står de på scenen där igen och funderar just nu inte på att ändra någonting tills dess.

– Tydligen fungerade det jättebra, men vi får se, så får vi kolla på det imorgon om vi ska finslipa på några detaljer. Jag menar, vi gör detta för tittarna och de uppskattade det. Kan vi göra det ännu bättre så att de uppskattar det ännu mer så gör vi det, säger Behrang.

Vad har hänt med kepsen?

– Jag älskar kepsen och jag kommer fortsätta att ha keps men jag känner att jag vill visa att jag kan också klä mig på olika sätt. Jag har haft keps sen jag var 13, det är kanske dags att ta av sig den. Ha ha.