Sissela Benn är trettiofyraåringen som håller sig ständigt ung genom fjortonåringen Filippa Bark. Hon har tidigare arbetat med Robin Paulsson och kommer under årets Melodifestival att sätta artisterna under press i ”Green room”.

© Jonatan Staaf, Poplight

© Jonatan Staaf, Poplight

Sissela Benn fick frågan om att vara med i Melodifestivalen som sidekick genom ett telefonsamtal från producenten Anders Lenhoff.
– Det är ditt fel! säger hon anklagande men med glimten i ögat och pekar på Anders då han precis passerar framför oss.

Förfrågan fick hon innan jul men hon var först tveksam till att anta utmaningen.
– Filippa inom mig skrek ”JA”, men jag var tvungen att tysta ned henne en liten stund och tänka. Sen hördes vi en vecka senare och då var det hela bestämt!

Karaktären Filippa Bark har funnits ett tag, känner du fortfarande att hon har mycket att ge? 

– Jag får inte lov att stagnera och upprepa det jag gjort tidigare. Det är därför viktigt att uppdatera humorn i Filippa, men hon är trygg att ha som ett skal eller en ram i hur jag skämtar. Jag måste själv tycka att det är kul, poängterar hon.

Filippa Bark kommer dyka upp i arenan och hålla till i ”Green room” där hon kommer att mangla artisterna med frågor. Hon kommer helt enkelt att vara programledarnas förlängda arm.

Filippa Barks debut kom genom TV-programmet Robins som programleds av självaste Robin Paulsson, nu programledare för Melodifestivalen 2015. Sissela Benn säger själv att Fillipa och Robin har en historia som gör att det inte blir helt onaturligt för Filippa att dyka upp just i år när även Robin är med. Hon vet dock inte om det var han som tipsade produktionen om henne, det får vi kanske fråga honom.

Vad ser du fram emot mest i Melodifestivalen 2015? 

– Att göra det, att bara köra! Jag ser fram emot att gå in 100% i Filippa och att få sitta där och mangla artisterna. Det kommer bli spännande när en sådan karaktär för göra det.

Filippa Bark var med i Melodifestivalen redan 2007, då som ett kort mellanakt i en av deltävlingarna. Hon tycker att det är annorlunda att vara tillbaka i år.

Jag minns hur jag kände mig som en kamikazepilot som bara måste köra tills man dör.

– Jag var så fruktansvärt oerfaren då och det känns mycket skönare den här gången. Jag visste inte vad jag gav mig in på och jag minns hur jag kände mig som en kamikazepilot som bara måste köra tills man dör. Då hade jag bara varit med i Robins tre gånger och ingen visste vem jag var. Det var ett extremt stort kliv att ta.

Är du nervös? 

– Ja, det är jag. Jag ska inte ljuga och säga att jag är ascool. Jag är fysiskt nervös men väldigt taggad. Det ska bli kul!

Vad tror ni om Filippa Barks uppgift i Melodifestivalen 2015? Blir det en flipp eller flopp? Kommentera gärna nedan.