Idag fortsätter repetitionerna i Scandinavium inför lördagen, då det är dags för den första deltävlingen av Melodifestivalen 2015. Idag ska alla artister repa en gång till och idag repar de fullt ut med scenkläder, smink och effekter. På Poplight kan ni följa alla fredagens repetitioner.

Idag ska alla sju bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag repetera för andra gången på scen. Repetitionerna varar i cirka 30 minuter per artist och det mesta som ska repeteras in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Dessutom ska de uppträda med smink och scenkläder för första gången. Varje artist hinner sjunga igenom sitt bidrag ungefär tre-fyra gånger på scen.

Detta är det andra av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scen. Igår fick artisterna repa i totalt 35 minuter var och nu ska de repa en gång till inför ett publikt genrep på kvällen och ett genrep imorgon på eftermiddagen.

På plats i Göteborg från Poplight är Ludvig Alfredsson, Peppe Andersson och fotograf Jonatan Staaf. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

PS! Glöm inte att följa oss på twitter för de allra senaste uppdateringarna.

Repetitionsschemat för fredagen

13:35 – Molly Pettersson Hammar (”I’ll be fine”)
14:05 – Daniel Gildenlöw (”Pappa”)
14:35 – Elize Ryd & Rickard Söderberg (”One by one”)
15:05 – Dolly Style (”Hello Hi”)

(15:30 – Kaffepaus)

15:55 – Behrang Miri ft. Victor Crone (”Det rår vi inte för”)
16:25 – Jessica Andersson (”Can’t Hurt Me Now”)
16:55 – Eric Saade (”Sting”)

 

1. Molly Pettersson Hammar – ”I’ll Be Fine”

Självsäkra Molly intar scenen igen och även om detta bara är en repetition så tar hon i för kung och fosterland i sluttonerna. Galet imponerande! Idag får vi dessutom se artisterna repetera för första gången i scenkläder och Molly har på sig helrött som passar väl in med scenens ljusuppsättning.

Repetitionerna verkade i stora mått vara helt felfria men endast någon gång råkade hon fumla med mikrofonstativet. Lär definitivt komma topp fyra.

2. Daniel Gildenlöw – ”Pappa”

Det här är en av mina favoritlåtar på lördag, men som med alla mina stora favoritlåtar i Melodifestivalen så lyckas de ändå inte hamna så bra just i själva tävlingen. Det här är en melankolisk låt med ett intimt framförande när Daniel tittar in i bara en kamera i 2 minuter och 32 sekunder innan han gör sitt enda kamerabyte.

Daniel kör barfota och helsvart, låten börjar med honom i motljus och hela ljussättningen är i stort sett nedsläckt. Det är ett väldigt enkelt nummer överlag och det kan lika väl gå hem som det inte kan det.

3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – ”One by one”

Mellan repetitionerna får vi även se de förinspelade artistpresentationerna inför nästa artist. Där blir artisterna intervjuade av en speakerröst och i just Elize & Rickards får vi höra att de båda inte tycker om rotselleri. Oväntat… för vem gör det?

Nu får vi se dem repetera i scenkläder och Elize börjar nu se ut som Ruth Lorenzo (Spanien, 2014) och Rickard ser ut att vara… Rickard. Numret sticker ut och känns ganska mycket Eurovision och säkert gå hem hos fansen, men det är en annan femma om det ska gå hem hos Svensson i Eskilstuna.

”One by one” bara växer och växer. Det är onekligen Peppes stora favorit inför lördagen och det ska bli otroligt spännande att se hur Sverige kommer ta emot detta.

4. Dolly Style – ”Hello Hi”

”When we do it Dolly Style we do it hello hi”. Det här är lite som en ny ”Barbie Girl” som är kanske inte lika effektiv, men ändå tillräckligt för att det ska sätta sig som häftmassa i håret, lika svårt är det också att få bort det från huvudet. Det är självklart att säga att Dolly Style sticker ut och det blir förmodligen vad som diskuteras i fikarummet på måndag.

De har inte direkt några problem att ta in scenen och de gör små framsteg i numret för varje repetition. De har något extremt färgglada och glittriga ballerina-kläder. Mikrofonerna har även fått sina utstyrslar och är dekorerade med rosetter. Det hela påminner lite om Le Kid från 2011. Ännu ett bidrag som det ska bli spännande att se hur tittarna tar emot detta imorgon.

5. Behrang Miri ft. Victor Crone – ”Det rår vi inte för”

Vilken chock! Behrang Miri kör första genomgången utan keps! Den stora frågan är om han kommer göra det även på lördag? Behrang har på sig en mörkblå skjorta med en matchande square-end slips, med den lilla slipsbiten instoppad i skjortan… problemet är bara att det syntes lite för tydligt. (Slipskaos?!)

Jag sitter och funderar för det mesta vart Victor Crone kommer ifrån? Han är inte direkt känd från någon större akt, och inte heller från någon TV-tävling eller nått YouTube-fenomen. Det förvånar mig att man inte hört något om honom innan.

”Det rår vi inte för” fortsätter att växa och växa. Det känns som att om någon ska skrälla på lördag så blir det Behrang & Victor.

6. Jessica Andersson – ”Can’t Hurt Me Now” 

När rutinerade Jessica Andersson gör sitt sjätte försök i Melodifestivalen så gör hon det med en pampig och klassisk ”schlagerballad”. I sin presentation beskrev hon låten som att det är en låt man sjunger med ett leende. Den tycks vara populär bland pressen inne i arenan och får så vitt jag hörde högsta applåden, i en publik lika stor som hela invånarantalet i Överkalix.

Det finns en risk att det här kan bli lite för klyschigt och att folk känner sig redan mätta på den här typen av ballader… men vad är väl en Melodifestival utan en ordentlig ballad? Det är snyggt utformat med guldpelare, guldklänning, guldstativ och ja, typ allt är guld. Tänk er Donald Trump, så har ni kunnat räkna ut scenografin.

7. Eric Saade – ”Sting”

Nu har alla fått på sig ordentliga kläder istället för de träningsutstyrslarna de hade igår. Det har gett numret ett otroligt lyft och det hela känns som en stor fest med allt vad det innebär. Saade har på sig helvitt och dansarna har alla möjliga färger på sig. Det händer så mycket i numret att man inte riktigt vet vad man ska säga… och det finns egentligen inte mycket mer att säga än att det här numret är i toppklass!

Vad tror du om startfältet i Göteborg? Vem eller vilka ser du mest fram emot? Kommentera nedan!