Årets första genrep för Melodifestivalen 2015 är nu över – och efter varje genrep genomför Poplight tillsammans med Melodifestivalklubben en publikundersökning där allt tyder på att Eric Saade gör en promenadseger till Friends Arena imorgon tillsammans med Molly Pettersson Hammar. Här kan ni se hela listan!

Foto: Jonatan Staaf

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Imorgon är det dags för den första deltävlingen av Melodifestivalen 2015 i Göteborg och nu på fredagskvällen var det dags för det första publika genrepet. Efter genrepet fanns 8 personer på plats i foajén efteråt för att ta reda på vad genrepspubliken tyckte om kvällen om vilka som var deras favoriter.

Enligt genrepspubliken tror hela 42% av de som svarade att Eric Saade gör en promenadseger till Friends Arena tillsammans med Molly Pettersson Hammar. Till Andra chansen går Elize Ryd & Rickard Söderberg tillsammans med Dolly Style.

Här är hela resultatlistan

  1. Eric Saade – ”Sting”: 42% (379 röster)
  2. Molly Pettersson Hammar – ”I’ll be fine”: 27% (246 röster)
  3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – ”One by one”: 12% (108 röster)
  4. Dolly Style – ”Hello Hi”: 10% (92 röster)
  5. Jessica Andersson – ”Can’t Hurt Me Now”: 6% (50 röster)
  6. Behrang Miri ft. Victor Crone – ”Det rår vi inte för”: 2% (19 röster)
  7. Daniel Gildenlöw – ”Pappa”: 1% (7 röster)

Totalt svarade 900 personer på omröstningen.

Fotnot: Under kvällens genrep lottades två artister att gå till final och fick således framföra sina bidrag en extra gång. Dessa var Molly Pettersson Hammar och Elize Ryd & Rickard Söderberg. Detta kan ha påverkat resultatet i undersökningen.