Under hela torsdagen pågick det repetitioner för fullt i Scandinavium inför den första deltävlingen av Melodifestivalen 2015 i Göteborg. Poplights utsända reportrar var på plats hela dagen och dokumenterade repetitionerna och här kan ni läsa allt som hände.

Idag ska alla sju bidrag som tävlar i Melodifestivalen på lördag repetera för första gången på scen. Repetitionerna varar i cirka 35 minuter per artist och det mesta som ska repeteras in är kameravinklar och allt för att få till det tekniska i deras uppträdanden. Varje artist hinner sjunga igenom sitt bidrag ungefär tre-fyra gånger på scen.

Detta är det första av fyra repetitionstillfällen som artisterna får på scen. Imorgon under dagen på fredagen får artisterna ytterligare en halvtimmas reptid för sig själva, följt av ett genrep på kvällen och ett genrep på lördagseftermiddagen.

På plats i Göteborg från Poplight är Ludvig Alfredsson, Peppe Andersson och fotograf Jonatan Staaf. Vi kommer att under dagen rapportera direkt från repetitionerna och allting som sker under repetitionerna kommer ni att kunna läsa nedan.

PS! Glöm inte att följa oss på twitter och Instagram (@PoplightSE) för de allra senaste uppdateringarna.

Repetitionsschemat för torsdagen

10:50 – Molly Pettersson Hammar (”I’ll Be Fine”)
11:30 – Daniel Gildenlöw (”Pappa”)

(kl 11:55 – 12:20 – Kaffepaus)

12:25 – Elize Ryd & Rickard Söderberg (”One by one”)
13:05 – Dolly Style (”Hello Hi”)

(kl 13:45 – 14:30 – Presskonferens med artisterna)

14:50 – Behrang Miri ft. Victor Crone (”Det rår vi inte för”)
15:30 – Jessica Andersson (”Can’t Hurt Me Now”)
16:05 – Eric Saade (”Sting”)

(17:15 – Arenan stänger)

1. Molly Pettersson Hammar –  ”I’ll be fine”

Molly går ut starkt med sin souldänga ”I’ll be fine”. Rösten är riktigt stabil och hon sjunger toner nästan lika höga som Pernilla Wahlgren i sin klasiker ”Piccadilly Circus”. Numret är stilrent med en stor ljusrigg som kommer ner bakom Molly i första refrängen. Låten förhöjs mot slutet av att scenen förvandlas och blir helt röd.

Det märks att Molly Pettersson Hammar trivs på scenen då hon ler massor. Hennes utstrålning lyfter hela numret och fyller hela arenan.

Molly repar inte i sina scenkläder med vi får se en glimt av lördagens outfit. Den kommer gå i rött och tyget kommer fladdra då en fläkt också är med i numret. Vi kommer även få se ett vackert pyroregn i låtens stick. Snyggt!

2. Daniel Gildenlöw – ”Pappa”

Numret börjar stillsamt med Daniel Gildenlöw sittandes på en puck mitt på scenen. Det är ett intimt nummer med endast ett kamerabyte. Inte förrän i sista delen av låten så reser sig Daniel upp för att avsluta låten ståendes mitt på scenen.

Texten får stå i centrum genom hela låten och det blir ett mycket stilrent nummer med Daniel helt ensam på scenen.

Daniels kläder kommer gå i svart.

3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – ”One by One”

Elize Ryd och Rickard Söderberg bjuder på ett praktfullt nummer med tonsäker sång och tungrök som fyller hela scenen. Elize börjar sittandes vid en avsats till vänster om scenen. Rickard startar på scenens bakre del och vandrar under låtens gång framåt för att möta upp Elize mitt på scenen.

Scenen är till en början upplyst i en klar grön färg för att sedan övergå till regnbågens alla färger efter låtens stick. Mycket färggrant och ett lyft för hela numret. Det bjuds också på en fläkt som får Elizes långa hår att trassla till sig.

Lördagens kläder går i vitt och svart. Elize kommer bära en ståtlig vit klänning fylld av glitter. Rickard kommer bära en längre form av kostym, det är nästan så att det hade kunnat vara deras bröllopskläder.

4. Dolly Style – ”Hello Hi”

Dolly Style repar med tre stora speldosor på scenen. De olika dockorna står sedan i varsin speldosa i färgerna blå, rosa och lila. Numret inleds med att dockorna dansar som tre synkroniserade speldosor till tonerna av något som liknar en speldosa. Detta övergår ganska snabbt till ett sprakande popnummer i färgerna blå, rosa och grön.

Det bjuds på gott om dans, mycket energi och glada toner. Självklart blir det också ett konfettiregn i sista refrängen.

Kläderna de kommer att ha på sig på lördagens deltävling kommer att gå i respektive dockas färg och innehålla korsetter och mycket tyll.

5. Behrang Miri ft. Victor Crone – ”Det rår vi inte för”

Behrang Miris och Victor Crones låt inleds med en scen utrustad med DJ, percussionist och basist. Behrang börjar sin rap-vers vid scenens högra sida precis vid greenroom. Victor som sjunger låtens refränger börjar på scenens vänstra sida och möter sedan upp Behrang på mitten av scenen. Scenen är upplyst i blått och vitt.

Det är ett härligt nummer med gott om rökeffekter. Numrets DJ kan också ha en av Melodifestivalens största hår 2015.

Lördagens outfit kommer gå i svart och mörkblå. Behrang kommer ha skjorta med hängslen och Victor en stilig skinnjacka.

6. Jessica Andersson – ”Can’t Hurt Me Now”

Jessica Andersson står själv på scenen men i sällskap av två guldiga pelare på var sida om sig själv. Hela scenen pryds i en orange nyans från strålkastarna som sprider ett varmt ljus. Hennes mikrofonstativ är vackert utsmyckat med glänsande glitter och hennes sånginsats är mycket stabil.

Kläderna som Jessica ska ha på sig på lördag går också de i guld. Klänningen kunde dock inte visas upp i sin helhet då den absolut inte fick smutsas ned, vilket tyder på att den troligtvis är ganska lång.

7. Eric Saade – ”Sting”

Eric Saade bjuder på ett episkt shownummer i den här deltävlingen. Det är mycket som händer bl.a. dans och gott om ljuseffekter. Den stora frågan var inför deltävlingen hur han skulle toppa hans tidigare shower. Svaret? Han inleder showen bakom ett stort tyg i silhuett, följt av en intensiv dans tillsammans med sju andra. Hur avslutar han det? Han åker upp i en hiss över publiken!

I början av första genomgången fick Eric lite problem med sin in-ear och började inte sjunga med. I andra genomgången tar Eric i för kung och fosterland. Hela scenen går i blått, svart och vitt och har många häftiga ljussättningar. Det här är det klockrent nummer att avsluta den första deltävlingen med.

Eric kommer att ha på sig helvitt och dansarna kommer få lite mer glitter på sig.