Sedan Eurovision Song Contest 2013 har Eurovision haft sin officiella app, som gjorde det möjligt för tittarna att få uppdateringar och sedan rösta i programmet via appen. Nu lanserar även Melodifestivalen en app, som gör det möjligt för tittarna att rösta – gratis!

(c) SVT

(c) SVT

På lördag drar Melodifestivalen 2015 äntligen igång. Idag, bara några dagar innan tävlingen drar igång, lanserade SVT en officiell Melodifestivalen-app för smartphones. Genom appen går det att rösta upp till fem gånger på varje bidrag helt gratis. Detta görs i realtid under låtens gång, så du har alltså tre minuter på dig att rösta.

I appen kan man även tippa resultatet, se hur andra tippat och även se hur andra har röstat i landet. Även i direktsändningen i TV går det att se hur det röstas med appen.

– Det här känns jättekul. Appen kommer att ge dig ännu mer Melodifestival och göra att du där och då ser hur du är med och påverkar det som händer direkt i tävlingen, säger Melodifestivalens chef Christel Tholse Willers i ett pressmeddelande.

Appen finns tillgänglig från och med idag i App Store, Google Play och Windows Phone Store.