Med bara knappt en vecka kvar innan repetitionerna drar igång i Göteborg inför årets Melodifestival presenterar SVT årets scenkonstruktion som kommer vara den största scenen någonsin i Melodifestivalens historia, uppger SVT.

På torsdag, om precis en vecka, drar repetitionerna igång på scenen inför den första deltävlingen av Melodifestivalen 2015 – och bara några dagar senare, på lördagen, är det dags för direktsändning. Då ska hela den gigantiska konstruktionen stå på plats i Scandinavium och senare på flera olika ställen runt om i Sverige.

Idag presenterade SVT årets scenkonstruktion som i år är 24 meter bred och 21 meter djup – vilket gör den till den största scenen i Melodifestivalens historia, menar SVT. Den har 40 semitransparenta tuber som är 4×6 meter långa och hänger över scenen. Green room flyttas och läggs vid sidan av scenen under deltävlingarna och Andra Chansen, men till finalen i Friends Arena flyttas Green room ut på parkett i arenan.

På scenen finns mycket LED-skärmar och det här året kommer det även finnas LED-skärmar i scengolvet.

Scenograferna bakom detta massiva bygge är inga mindre än Viktor Brattström och Frida Arvidsson. Båda har varit scenografer för Melodifestivalen flera år tidigare.

Melodifestivalen 2015 drar igång den 7 februari med den första deltävlingen i Göteborg. Poplight är på plats från och med onsdag och bevakar tävlingen.

Vad tycker du om årets scenkonstruktion? Kommentera nedan!