Det kom som en glad nyhet för de flesta då Melodifestivalen 2015 presenterade årets programledar-sidekick. Hon är en kär karaktär som skall komma att gästa turnén som dess praktikant. Tidigare har vi sett henne i program som Robins och Centralskolan. Det är naturligtvis fjortonåringen Filippa Bark det handlar om.

Endast två veckor och fem dagar innan startskottet av Melodifestivalen 2015 så presenterar SVT denna nyhet för sina tittare: Sissela Benn‘s karaktär Filippa Bark dyker upp i Melodifestivalen, och det är inte för första gången. År 2007 deltog hon som pausunderhållning i festivalens första deltävling. Då var hon en gäst i publiken som ”helt oförberett” fick chansen att komma upp på scenen för att ”helt spontant” göra ett litet framträdande och på så sett uppmuntra artister att bära glasögon. Ett då mycket uppskattat inslag. Förhoppningsvis kan hon bjuda på många skratt även i år, men också lite allvar.

Enligt expressen.se så kommer Filippa Bark att ha en stor roll vid sidan av festivalens programledare. Läser man på Svt:s Melodifestivalen-webb så förstår man att Barks roll kommer innebära att hon är praktikant under hela turnén. Allt för att få insyn i hur festivalen fungerar för att sedan vara fullt förberedd på att kunna leda hela Eurovision Song Contest om den återigen skulle hållas i Sverige. Det är höga ambitioner för en 14-åring, men inget kan väl stoppa denna kaxika tjej från Malmö stad?

Vad tycker du om valet av sidekick? Kommentera nedan!