DSC02286Efter tiden i Idol har han provat på allt från programledarskap till julkonserter. Men det är först nu som Andreas Weise känner sig redo för att anta sin största utmaning hittills: Melodifestivalen 2015.
– Det är kul att vara programledare, men jag är en såpass bra sångare att det vore konstigt att satsa på något annat än en karriär som artist, säger Andreas Weise.

När Poplight träffar Andreas Weise blir det tydligt att han har haft med oss att göra tidigare.

– Ah, Poplight, det är en klassisk tidning. Ni fanns med under året då jag var med i Idol va?

Det har nu gått fyra år sedan Andreas Weise kom fram genom Idol 2010. Han slutade 5:a i det årets upplaga men satte ändå stora avtryck med sin roll som ”entertainer”, ett begrepp han fortfarande använder för att beskriva sig själv.

– Jag har valt att medverka i många olika sammanhang sedan tiden i Idol, i år som programledare i Idol Extra till exempel. Anledningen till detta är att jag gillar att prova på nya saker, men sedan tror jag också att det har gjort mig till en bättre artist. Men det är först nu jag känner mig redo för att vara med i Melodifestivalen, när jag ser tillbaka på mig själv för några år sedan inser jag hur mycket jag har utvecklats, framför allt sångmässigt. Tidigare har jag inte varit tillräckligt bra, detsamma gäller låten. Nu är jag redo, och jag har en riktigt bra låt med mig också, säger Andreas Weise.

Han varnar för låten, ”Bring out the fire”, som han anser är väldigt direkt och sitter kvar på näthinnan efter första lyssningen.

– Ni kommer att få höra en lite fartigare version av mig, lite poppigare också. Vi pratar inte om någon house direkt, det är mer Robin Williams över framträdandet. Det finns även inslag av motown och jazz i numret, jag hoppas att folk ska bli positivt överraskade.

En vanlig ståndpunkt hos många artister är att det inte går att tävla i musik, på grund av att det endast handlar om tycke och smak hos varje individ. Andreas Weise ställer sig bakom uttalandet, men menar ändå att han är med för att vinna.

– Framför allt vill jag med mitt framträdande nå ut till fler människor, framför allt till de som inte har följt mig tidigare. Jag tror att Melodifestivalen är ett perfekt fönster om man vill bredda sin målgrupp. Men sedan är jag en riktig tävlingsmänniska, jag är inte med bara för sakens skull och för att få visa upp mig. Jag går in för att vinna Melodifestivalen 2015.