© Mattz BirathSenast det begav sig slutade det med en snöplig 5:e plats i Örnsköldsvik. Nu, åtta år senare, är Magnus Carlsson tillbaka i Melodifestivalens hetluft. Efter flera år av turnerande känner han sig åter redo att stå på Sveriges största musikscen.
– När jag fick låten av G:son kände jag bara: ”Here we go again!”

Som en av tävlingens mest erfarna artister kan man tänka sig att Magnus Carlsson är van vid allt ståhej runt omkring. När Poplight träffar honom är han trots detta tagen av all uppmärksamhet.

– Det kändes väldigt nervöst när vi stod bakom scenen för att bli presenterade, nu känns det lugnare. Det har smusslats väldigt mycket med allting fram tills idag då låtarna släpps, säger Magnus Carlsson.

Han om någon borde känna till processen. I Melodifestivalen 2015 ställer Magnus Carlsson upp för åttonde gången. Debuten skedde redan år 2000 med gruppen Barbados och sedan dess har han bland annat hunnit med att avverka två framträdanden med Alcazar samt två soloframträdanden. Så vad lockar honom tillbaka nu, åtta år efter det senaste deltagandet?

– Jag var sugen igen, det har trots allt gått åtta år sen sist. Jag älskar den här tävlingen och musiken den för med sig, det är vansinnigt roligt alltihop. Men för att ställa upp var jag tvungen att ha något som kan mäta sig med mina tidigare hits, och när jag fick den här låten av G:son kände jag bara: ”Here we go again!”, säger han.

Låten han ska framföra heter ”Möt mig i Gamla Stan” och beskrivs av Magnus Carlsson som någonting han aldrig har gjort förut.

– Det är en finurlig låt med ett speciellt, modernt språk, det är inte bara hjärta-smärta. Musiken är lite 80-tals inspirerad men framför allt är den hopplös att få ur skallen. Någon sa att det var Barbados med inslag av Swedish House Mafia, säger Magnus Carlsson och skrattar.

Det har nu gått närmare 15 år sedan Magnus Carlsson för första gången klev upp på Melodifestivalens scen. Han menar att det finns klara kontraster mellan ”den gamla goda tiden” och idag.

– Självklart så är ju uppmärksamheten kring hela tävlingen mycket större idag. Men sedan är det också tydligt att man har satsat på att bredda utbudet i Melodifestivalen, vilket jag tycker är jättehäftigt. Jag älskar ju den här tävlingen så det ska bli kul att följa vilken väg den musikaliska utvecklingen tar.