© Mattz Birath2010 slog han igenom med ”Manboy” och tog sig direkt till final. 2011 gick han hela vägen med låten ”Popular” och förde Sverige till en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Nu är Eric Saade tillbaka igen och inför Melodifestivalen 2015 vill han nå ännu längre.
– Man måste ju vara med i Melodifestivalen för att nå Eurovision, mitt mål är att vinna allting! säger han till Poplight.

För fem år sedan var han en 19-årig, före detta pojkbandsmedlem, som fick ett stort genombrott i Melodifestivalen 2010. Efter det tog karriären tagit fart och med fyra studioalbum och lika många turnéer i bagaget är Eric Saade tillbaka där allting började. Varför då kan man undra?

– I mitt huvud är det här ett oavslutat kapitel. Melodifestivalen är väl egentligen avslutat, men för att komma till Eurovision måste man ju vara med här. Sedan är det förstås jättekul också, jag får göra en låt som är skitbra. Men jag tar inte ut något i förskott, det är ovisst med all konkurrens, säger Eric Saade.

Enligt honom har det varit tre hektiska år sedan den där tredjeplatsen i Düsseldorf, men han är glad att karriären har fortsatt utan att stanna av. Något som även kan gynna honom i den stundande Melodifestivalen.

– Jag ser absolut min karriär som en fördel, det är få deltagande artister som lyckas ha en karriär utanför Melodifestivalen. Det kan nog gynna mig när det blir dags nästa år, att jag har ett inarbetat varumärke.

Hans tidigare låtar, ”Manboy” och ”Popular”, beskriver han själv som lite omogna. Nu kommer publiken istället att bjudas på en mognare låt, med inslag av brassinstrument.

– Det är precis som mina tidigare låtar en poplåt, men jag är äldre idag och låten kommer att vara mognare än det jag tidigare gjort. Scenshowen kommer även den att vara mognare, ni kommer inte att få ser några rutor krossas till exempel. Och självklart blir det dans också, jag är dansare så det faller mig naturligt att ha med det i mina framträdanden.