Poplight var på plats i arenan under genrepet av Junior Eurovision Song Contest 2014 på Malta. I år representeras Sverige av 14-åriga Julia Kedhammar. Här kan ni följa liverapportering av första genrepet av finalen.

(c) Ludvig Alfredsson, Poplight

(c) Ludvig Alfredsson, Poplight

I år äger Junior Eurovision Song Contest 2014 rum i ett skeppsvarv på Malta. 16 länder tävlar i finalen på lördag och artisterna består av barn mellan åldrarna 10-15 år. Sverige representeras i år av 14-åriga Julia Kedhammar från Skogås. Poplights reporter är på plats i arenan under det första genrepet som börjar kl 14:00.

Snabb fakta om Junior Eurovision 2014

  • Junior Eurovision (JESC) 2014 äger rum i ett skeppsvarv på Malta. Arenan huserar in runt 4,500 åskådare, vilket motsvarar ungefär hela Marsa’s befolkning. Arenan har både sittplatser och ståplatser. Under bygget har det dock visat sig att taket i skeppsvarvet inte är helt vattentätt från regn. De har dock gjort sitt bästa i att försöka vaddera taket.
  • Scenen och hela arenabygget kommer vara kvar i en vecka efter finalen av JESC, för att även kunna hålla finalen av den maltesiska finalen av deras ”Malta Eurovision Song Contest”, där de plockar ut vem som ska representera Malta i den stora Eurovision Song Contest 2015 i Wien.
  • I Sveriges delegation ingår bland annat Tine Matulessy (Head of delegation), Julia Kedhammar (artist), Christer Björkman (observatör), Kim Olson (programledare), Elias (artist), med flera.
  • Elias, som representerade Sverige i JESC förra året, kommer att avlämna Sveriges poäng under finalen på plats i arenan.
  • Edward af Sillén och Ylva Hällén kommer att kommentera JESC 2014 i Barnkanalen. De gör detta hemifrån i Sverige. Endast tre länder av de 16 deltagande länderna kommer ha kommentatorer på plats i arenan. Övriga länder kommer att kommentera hemifrån.
  • JESC kommer att ledas av Moira Delia, som är en känd djurrättsaktivist i Malta med flera program på nationell TV, bland annat om djurens rätt.

Här kan ni följa Twitter-flödet under dagens genrep.