I onsdags kväll var det dags för ”Skopje Fest” där Makedonien valde ut sitt bidrag till nästa års Eurovision i Wien. Vann gjorde Daniel Kajmakoski och blev således det första bidraget inför nästa års tävling. Dessutom har flera andra länder avslöjat sina artister som ska tävla i Wien nästa år.

(c) MRT

(c) MRT

För en knapp vecka sedan avslöjades det att Knez kommer att representera Montenegro i Eurovision Song Contest 2015. Knez och Montenegro blev då således det första landet som gjorde klart sin artist för nästa års Eurovision i Wien.

Igår avgjordes dock den första nationella finalen för ett land som tävlar i nästa års Eurovision. Makedonien valde ut genom TV-programmet ”Skopje Fest” att Daniel Kajmakoski ska få representera landet i Wien under nästa års Eurovision – och då blev Makedonien således det första landet med klar artist och låt.

Tidigare under veckan avslöjade även den nederländska TV-kanalen AVROTROS att Trijntje Oosterhuis kommer att representera Nederländerna i Österrike nästa år, med en låt skriven av Anouk, som även själv tävlade under Eurovision Song Contest 2013 i Malmö. Trijntje kommer att försöka följa upp Nederländernas succé förra året då de kom tvåa med ”Calm After The Storm”, framförd av The Common Linnets.

Nästa land som avverkar sin nationella uttagning är Malta då de utser sin representant genom finalen av ”Malta Eurovision Song Contest 2014” lördagen den 22 november.

Vad tycker du om Makedoniens bidrag? Kommentera nedan!