Idag vid lunchtid presenterade Sveriges Television de sex städer som kommer att få besök av Melodifestivalen 2015, därav Stockholm, Göteborg och Malmö syns med som vanligt – men också två städer som inte tidigare fått Melodifestivalen innan.

© Mattz Birath, Poplight

© Mattz Birath, Poplight

Turnén börjar 7 februari i Göteborg och Scandinavium. Därefter fortsätter den vidare till Malmö och Malmö Arena, som får hålla sin sjunde Melodifestival i ordningen. Därefter besöker Melodifestivalen en stad som aldrig tidigare fått arrangemanget – Östersund och Östersund Arena, vilket blir det nordligaste besöket under turnén.

Örebro står näst på tur att arrangera den fjärde deltävlingen i Conventum, med en kapacitet på 3100 åskådare och är således en av de minsta arenorna som någonsin arrangerat Melodifestivalen. Tidigare har de stått som värdar för Andra Chansen år 2010.

Andra chansen i år kommer att hållas i en helt ny stad för Melodifestivalen – Helsingborg. Helsingborg har länge velat arrangera Melodifestivalen och i år fick de äntligen sin vilja igenom. Andra chansen går av stapeln den 7 mars.

Trots kritiken – finalen avgörs ännu en gång i Friends Arena

Sedan 2013 har finalen flyttats från Globen i Stockholm och numera går den av stapeln i Friends Arena i Solna. De senaste två åren har arenan fått ta emot enorm kritik från fans och trots detta väljer SVT att ännu en gång låta Friends Arena stå som värd för finalen av Melodifestivalen 2015.

Hit kommer Melodifestivalen 2015 i vinter:

  • 7/2 – Deltävling 1: Göteborg (Scandinavium)
  • 14/2 – Deltävling 2: Malmö (Malmö Arena)
  • 21/2 – Deltävling 3: Östersund (Östersund Arena)
  • 28/2 – Deltävling 4: Örebro (Conventum)
  • 7/3 – Andra chansen: Helsingborg (Helsingborg Arena)
  • 14/3 – Finalen: Stockholm (Friends Arena)

Värt att notera: inför Melodifestivalen 2015 bryts den långvariga trenden att Leksand skulle stå som värdar för tävlingen, då de fått arrangera tävlingen vart tredje år sedan 2006, nu senast 2012.

Biljetterna släpps fredagen den 24 oktober kl 09:00 via Ticnet.se.

Vad tycker du om valet av årets värdstäder? Kommentera nedan!