I går var det tjejerna som tävlade om två platser till fredagens kvalfinal, där Mollie och Lisa var dem som fick mest röster. Ikväll är det killarnas tur att för första gången ställa sig på Idolscenen. Först ut är Hampus Ewel, Rolf Öhlén, Samuel Marshall, Charlie Diar och Niklas Musco och låtarna som framförs görs annars av bland annat Veronica Maggio och Bruno Mars.

Den första kvaltävlingen genomfördes av ett stabilt tjejgäng, utan större missöden, mer än att Mollies så kallade ”in-ear” gled ur örat under hennes framträdande. Något hon själv inte tyckte gjorde så mycket och menade att det bara var att köra vidare. I kväll på idolscenen är det killarnas tur att övertyga tv-publiken om vilka två som ska gå vidare till finalen på fredag.

Kvällens tävlande och låtval

Hampus Ewel- ”Jag gråter bara i regnet” (NewKid)
Rolf Öhlén- “Lägg dig ner” (Mack Beats)
Samuel Marshall- ”Sergels torg” (Veronica Maggio)
Charlie Diar- “When I was your man” (Bruno Mars)
Niklas Musco- “You’re the voice” (John Farnam)

Copyright: TV4

Copyright: TV4

 

Sedan tidigare är Mollie Lindén och Lisa Ajax klara för kvalfinalen på fredag, där tretton stycken tävlar om de tolv platserna till fredagsfinalerna som börjar nästa vecka.

Idol sänds klockan 20.00 på TV4