Pressen ökar, konkurrensen ökar, men deltagarna minskar när Idol är inne på den avgörande kvalveckan. Vilka tretton får tävla vidare i fredagens kvalfinal om de tolv platserna och chansen att vinna Idol 2014? Först ut är tjejerna.

Efter att svenska folket tagit fram skämskuddar och skratt, men framför allt tagit del av auditions som berört hemma i tv-sofforna, är det nu dags för den livesända kvalveckan i Idol 2014. Tusentals sökande har blivit tretton och konkurrensen är stenhård. Först ut på kvalveckans Idol-scen är tjejerna.

 

De tävlar ikväll

Mikaela Samuelsson
Mollie Lindén
Fannie Anderberg
Lisa Ajax
Fanny de Aguiar

 

Tittarna röstar fram två av kvällens deltagare som tävlar vidare i kvalfinalen nu på fredag. Resterande tre får leva på hoppet om att de får ett juryns fyra wildcard.

Kvalveckan i Idol 2014 sänds klockan 20.00 på TV4, med start ikväll.