Från och med idag den 1 september fram tills den 16 september har SVT öppnat upp sitt inskick för bidragen till Melodifestivalen 2015 – och är därmed det första startskottet i förberedelserna inför nästa års tävling.

(c) Jonatan Staaf, Poplight

(c) Jonatan Staaf, Poplight

Igår smygstartade förberedelserna inför nästa års Melodifestival när finalen av Svensktoppen Nästa ägde rum, där vinnaren blev erbjuden en plats som artist i Melodifestivalen 2015.

Nu uppmanar SVT alla låtskrivare och upphovsmän att skicka in sina bidrag tills nästa års tävling. Fram tills morgonen den 16:e september har man möjlighet att ladda upp sina bidrag på deras hemsida och precis som förra året finns det en sida för ”Ordinarie tävling” och en sida för ”Allmänhetens tävling”.

När inskicket har stängt börjar en urvalsjury att jobba med att ta fram 16 av de 32 tävlande bidragen. De resterande 16 bidragen väljer SVT ut själva, antingen genom inskickade bidrag eller genom specialbeställda låtar.