Igår ägde finalen av ”Svensktoppen Nästa” rum på Liseberg och den som vinner finalen erbjuds en plats i Melodifestivalen 2015. Vinnaren var Kalle Johansson och Poplight träffade den nybakade Melodifestivals-artisten för en intervju direkt efter finalen på Liseberg.

(c) Micke Grönberg, Sveriges Radio

(c) Micke Grönberg, Sveriges Radio

Genom den radiosända tävlingen Svensktoppen Nästa har allmänheten fått skicka in sina egna låtar och tävla i olika distriktsfinaler för att sedan tävla i den stora rikstäckande finalen som ägde rum igår på Liseberg. Vinnaren erbjuds bland annat en plats i Melodifestivalen 2015 och vann gjorde 17-åriga Kalle Johansson från Söderåkra.

När Poplight träffar honom direkt efter finalen är det ingen tvekan om vad han ska göra med sitt erbjudande om Melodifestivalen.

– Det är självklart att jag tackar ja till det! Jag träffade Christer Björkman efter finalen och precis när han skulle sticka sa han ”Du, jag tar och ringer dig sen så hörs vi” och det är ju ingen liten grej att få höra sådant i musikbranschen om man säger så, säger Kalle och skrattar.

”Det kommer vara i samma genre”

Kalle tävlade med bidraget ”Den där dan” i Svensktoppen Nästa och i samband med vinsten kommer låten även att prövas på Svensktoppen, men när han ska tävla i Melodifestivalen 2015 måste han göra det med en låt som aldrig spelats upp förut. Han berättar att det kan finnas några ess i rockärmen.

– Det kommer att vara i samma genre som ”Den där dan” så klart, sedan får vi se hurdant det blir. Det är inte riktigt planerat eller officiellt ännu.

Börjar du bli nervös nu när du tänker på vad som står framför?

– Ja haha, alltså nu börjar det sjunka in lite. Jag är bara så sjukt taggad och energisk just nu.

(c) Micke Grönberg, Sveriges Radio

(c) Micke Grönberg, Sveriges Radio