Dag nummer två på Way out West skulle bli Outkasts dag. Det blev Mapeis.

Mapei. Foto: Annika Berglund/Way out West

Mapei. Foto: Annika Berglund/Way out West

Det är kanske orättvist. Men jag hade skyhöga förväntningar på svensk-amerikanska Mapies spelning på Way out West. Hennes singlar Don’t wait och Change har jag spelat sönder och samman och jag var nyfiken på hur det övriga materialet står sig. 

Jag är svårt förtjust i tuffa hiphopbrudar och när det visar sig att de kan sjunga och mixar in både r’n’b och pop, ja då är jag såld. Mapei har allt det där. Men det är inte bara det starka materialet som gör henne till vår nya stjärna, det är att hon är så säker och stark i sitt framträdande. Att hon dessutom har med sig två coola amerikanska dansare, höjer upplevelsen ännu ett snäpp. Det här är festivalen hittills bästa spelning.

Men det var inte bara Mapei som bjöd på party. Icona Pop, vår framgångsrika DJ-duo, vet hur en slipsten ska dras. Deras spelning var genomproffsig, snygg och när tjejerna sedan avslutar med I love it, ja då känns det som att festivalen äntligen kickat igång på riktigt. Det kan kännas lite sent kanske, att känna att en festival har startat när man närmar sig slutet av dag två. Men å andra sidan – det har varit grymma spelningar ändå. Det är bara just det här partyt som jag saknat lite. Noterade att Markus Krunegård dök upp även under deras spelning. Är det därför han är bokad? För att dyka upp och klinka lite gura på scen med Dj-Duos? Ja, det är ju också en karriär.

Idag ska jag kolla in Linda Pira, Veronica Maggio, Annika Norlin och Röyksopp & Robyn. Ja, det är verkligen brudarnas år i år.