Nu är det äntligen bestämt – idag gick nästa års arrangörer för Eurovision Song Contest 2015, ORF, ut med nyheten att nästa års Eurovision kommer att hållas i Österrikes huvudstad Wien, som var storfavorit från början att arrangera tävlingen.

Kort efter att Conchita Wurst vann Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn började förberedelserna direkt inför nästa års Eurovision. Bara några dagar efter segern berättade den arrangerande TV-kanalen, ORF, att det kommer inte dröja mer än två månader innan en värdstad presenteras för nästa års Eurovision.

I mitten av juni berättade ORF att de valde att titta närmare på de österrikiska städerna WienGraz och Innsbruck som potentiella värdstäder och idag bestämdes det att Wien ska arrangera tävlingen nästa år.

Arenan, Wiener Stadthalle, kommer i maj nästa år att husera in upp till 16 000 Eurovision-fans under tolv olika shower, varav dessa är tre direktsändningar av två semifinaler och en final.

Wiener Stadthalle

Wiener Stadthalle

Vad tycker du om valet med Wien som värdstad? Hur tror du att det kommer gå? Kommentera nedan!