Idag offentliggjordes datumen för nästa års Eurovision och samtidigt rapporterar österrikisk media att Innsbruck är nu den stora kandidaten för att arrangera nästa års tävling. ”Det går bra för Innsbruck i loppet” säger TV-kanalens generaldirektör till österrikisk media.

OlympiaWorld Innsbruck

OlympiaWorld Innsbruck

Den österrikiska TV-kanalen ORF, som även arrangerar nästa års Eurovision, bekräftade idag datumen för nästa års Eurovision och det är nu inte långt kvar innan vi får reda på vart nästa års spektakel kommer att arrangeras. Från början har den österrikiska huvudstaden Wien varit den hetaste kandidaten inför värdskapet – men nu skriver den österrikiska tidningen Vorarlberger Nachrichten att Innsbruck är på väg att bli en ny toppkandidat för värdskapet.

De senaste dagarna har olika representanter från värdstadskandidaterna Wien, Graz och Innsbruck presenterat sina koncept för ORF – där Innsbruck uppges ha ett stort beredskap inför värdskapet.

– Innsbruck har presenterat ett väldigt professionellt koncept, säger ORF’s generaldirektör Alexander Wrabetz till Vorarlberger Nachrichten.

Ingenting är dock ännu bestämt, då det är en hel del andra frågor som måste besvaras innan avgörandet av värdstad kan presenteras.

– Nu har samtliga kandidater fått lite tilläggsfrågor, där det mesta handlar om att klargöra vilken infrastruktur som varje stad kan förse med.

Vart tror du att Eurovision Song Contest 2015 kommer äga rum? Kommentera nedan!