Igår gick den österrikiska TV-kanalen ORF, som även arrangerar nästa års Eurovision, ut med nyheten om att värdstad kommer bestämmas i slutet av juli/början av augusti – men idag bekräftade ORF datumen för när nästa års Eurovision Song Contest kommer att hållas.

(c) Thomas Hanses, EBU

(c) Thomas Hanses, EBU

Medan vi inväntar besked på vilken stad som kommer arrangera Eurovision Song Contest 2015 så har nu TV-kanalen ORF bekräftat datumen för nästa års Eurovision. Tidigare var de preliminära datumen mellan den 12e och 16e maj, men sedan har rykten cirkulerat kring att tävlingen skulle äga rum en vecka senare. Idag bekräftade ORF att datumen för nästa års Eurovision är just en vecka senare.

Här är datumen för Eurovision Song Contest 2015

  • Semifinal 1: 19 maj 2015
  • Semifinal 2: 21 maj 2015
  • Finalen: 23 maj 2015

Det är, som tidigare nämnt, ännu inte klart vart i Österrike som nästa års Eurovision äger rum. Enligt den österrikiska tidningen Vorarlberger Nachrichten går det bra för Innsbruck i budgivningsprocessen och att Innsbruck har lagt fram ”ett väldigt professionellt koncept” för nästa års Eurovision.

De tre österrikiska städerna som tävlar om att få arrangera nästa års Eurovision är Wien, Innsbruck och Graz. I slutet av juli eller i början av augusti i år förväntas ORF att presentera värdstaden för nästa års Eurovision.