I årets Melodifestival föddes de ur en discokula och knep tredjeplatsen med dansgolvsfyllaren ”Blame it on the disco”. Nu släpper Alcazar en ny singel, tar ett litet steg från discon och närmar sig de mörka klubblokalerna ytterligare. Vi på Poplight gillar.

© Press

© Press

Alcazar har släppt hit efter hit sedan de bildades 1998. Det ordentliga genombrottet kom år 2000 med ”Crying at the Discoteque”, och sedan dess har bandet varit ett namn på de flestas läppar. Trots olika konstellationer, värvningar och avhopp har bandet alltid fortsatt i en klar, poppig, discoriktning med udda klädkreationer och synkad koreografi. Sedan 2007 består gruppen av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund.

Efter succén i årets Melodifestival med ”Blame it on the disco” släpper gruppen nu sin andrasingel lagom till att sommarturnén kickar igång. ”Good Lovin” går i klubbigare discotoner, men låter fortfarande minst lika mycket Alcazar som ”Stay the night” och ”This is the world we live in”. Låten är skriven av Jonas von der Burg, Therese Grankvist (alias Drömhus), Anoo Bhagavan och Niklas van der Burg.

Är ni sugna på att se det glittriga gänget i sommar? Såhär ser bandets turnéplan ut.

12/7 RONNEBY Ronneby Brunn
18/7 MARIEHAMN The Rockoff Festival
19/7 ÅSELE Åsele marknad
19/7 HÄRNÖSAND Härnösand Stadsfest
26/7 HALMSTAD Heartbeat
28/7 STOCKHOLM Gröna Lund
1/8 KARLSKOGA Augustikalaset
2/8 BODEN Western Farm
9/8 VÄXJÖ Karl-Oskar Dagarna
24/8 OLOFSTRÖM Holje park
30/8 EKSJÖ Eksjö Stadsfest
30/8 ÄLMHULT Familjefesten