Idag blev det klart att Ålborg och Gigantum ska stå som värdar för finalen av danska Melodi Grand Prix nästa år och TV-kanalen DR välkomnar även utländska kompositörer till deras final den 7 februari 2015.

Redan nu går det att skicka in bidrag till den danska finalen av Melodi Grand Prix 2015 – och det är inte bara danska låtskrivare som kan få med sina låtar till tävlingen. DR har även i år gjort det möjligt för utländska kompositörer att skicka in låtar.

Dansk Melodi Grand Prix är den danska motsvarigheten till Melodifestivalen. Istället för deltävlingar består Melodi Grand Prix av endast en final med ca 6 låtar som DR valt ut av de låtarna som skickats in till kanalen och ca 3 låtar som DR själva bjudit in (sk. jokrar) vilket gör att finalen består av mellan 9-10 låtar. Sista datum för inskick av bidragen är 8 september 2014.

I år representerade Basim Damark i Eurovision Song Contest 2014 med ”Cliché Love Song”. Låten slutade på 9:e plats i finalen.

(c) Sander Hesterman, EBU

(c) Sander Hesterman, EBU