För nästan exakt en vecka sedan stängde det österrikiska TV-bolaget ORF inskicket för intresseanmälningar av värdskapet inför nästa års Eurovision i Österrike och igår presenterade ORF vilka tre städer de valt att ta en närmare titt på.

När Conchita Wurst vann för Österrike under Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn så har det inneburit att Österrike ska stå som värdland inför nästa års tävling. Kort efter vinsten kunde det arrangerande TV-bolaget ORF berätta att en värdstad kommer beslutas ”inom två månader”, vilket i skrivande stund är om mindre än en månad.

Flera städer i Österrike hade anmält sitt intresse och igår eftermiddag presenterade ORF vilka tre städer som de beslutat att ta en närmare titt på. Detta innebär att tidigare städer, som

Hit kan vi åka 2015

  • WIEN – Österrikes huvudstad och troligtvis den hetaste kandidaten att arrangera Eurovision Song Contest 2015. Arenan som är i diskussionerna att hålla tävlingen är Wiener Stadthalle som har en kapacitet med upp till 16 000 åskådare. Enligt obekräftade uppgifter ska dock arenan vara upptagen under någon vecka innan de preliminära datumen för nästa års ESC.
  • GRAZ – Österrikes näst största stad med ungefär en kvarts miljon invånare. Med Stadthalle, som uppges vara den modernaste av arenorna som är med i kampen, är den tilltänkta arenan som hoppas kunna ta emot Eurovision-fans som håller upp till 11 000 åskådare.
  • INNSBRUCK – beläget bland alperna i förbundslandet Tyrolen, så stod Innsbruck som värdar för vinter-OS 1964 och 1976. Arenan, OlympiaWorld, kan hålla upp till 12 000 åskådare vid musikevenemang.

Vart tror du Eurovision Song Contest 2015 kommer att äga rum? Kommentera nedan.