Ibland trillar den över en. Den där fantastiska känslan av att något är riktigt, riktigt bra. Vi på Poplight vill gärna dela med oss av den känslan. Först ut i artikelserien där vi tipsar om sådant vi tycker är riktigt bra, blir en presentation av en mycket lovande debutant – Elin Bell.

© Elin Bell

© Elin Bell

Vissa låtar och röster berör mer än andra. Elin Bell är ett sådant exempel. Hennes debutsingel, ”Over and Out”, är en naken, ärlig och vacker ballad om när livet inte längre är lätt och ljust.

– Jag hade en ganska tung period i mitt liv med dödsfall, separationer och allmänt tråkiga saker att hämta inspiration ifrån. Låten handlar om att man är ordentligt på botten. Att man försöker leva upp till omgivningens förväntningar. Att man behöver bekräftelse. Att man håller på att tappa bort sig själv och vem man är, berättar Elin Bell.

Elin Bell har sysslat med musik hela livet (”Men skriver bara om jag har feeling!”). Men vem är hon, för oss som inte vet?

– Jag är en livsnjutare och överlevare – tungt ord, men fint också. Den här skivan har tagit lång tid, trots att låtarna fanns, så jag kan nog även säga att jag är hon med ett ytterst bra tålamod.

”Over and Out” kom till för ungefär två år sedan, och är skriven av henne själv tillsammans med Henrik Johansson. Tillsammans har de skrivit åtta av totalt elva spår på det kommande albumet.

Ryktet säger att ett album är på väg till i början av nästa år. Vad har vi oss att vänta av det? Hur kommer det att låta?

- Ja, plattan är färdig. Nu är det bara tålamod som gäller och det har jag ju massor av, som sagt. Egentligen vill jag ju bara kasta ut den till allt och alla idag. Helst i går.

– Vi kan kalla det för ”feel-good melancholia”. En, stundtals, sorglig historia som peppar en, säger hon.

Genren?

– Kanske ”organsik indiepop i en elektronisk sfär”..?

Första singeln är minst sagt en mycket lovande försmak på det kommande albumet. Om den handlar om ett mörkt förflutet, så är i alla fall Elin Bells framtid mycket ljus.

Hur ser framtidsplanerna ut? Har du några speciella mål eller drömmar?

–  Drömmen var alltid att åtminstone släppa en skiva. Målet är att fortsätta skriva, åka ut och spela, bygga hemmastudio, göra fler skivor, jobba med duktiga musiker, fortsätta ha tur med musikbransch-människor jag arbetar med, skriva till andra och ha det allmänt bra.

Det tycker vi på Poplight låter – precis som första singeln – helt fantastiskt.