Idag på Sveriges nationaldag är det dags för finalen av Lilla Melodifestivalen 2014, där åtta artister ska tävla om att få representera Sverige i Junior Eurovision 2014, som i höst äger rum på Malta.

(c) Sveriges Radio

(c) Sveriges Radio

I eftermiddag kl 17:00 väljer Sverige ut sin artist och bidrag som ska representera oss i Junior Eurovision 2014 på Malta i november. Åtta artister tävlar idag i Lilla Melodifestivalen 2014 som äger rum på Gröna Lund. Alla finalister har dessutom fått hjälp av bland annat Thomas G:sonLinda Sundblad, Jimmy Jansson och Marcus Ubeda för att färdigställa deras låtar inför finalen.

Tävlingen direktsänds i Sveriges Radio P4 kl 17:00 och kommer senare i höst, strax innan finalen av Junior Eurovision 2014, sändas i Barnkanalen.  Junior Eurovision 2014 äger rum den 15 november i höst.

Här är de åtta finalisterna

Klockan 17:00 börjar direktsändningen av Lilla Melodifestivalen och här kan ni lyssna på sändningen.