Årets Eurovision Song Contest fick skyhöga tittarsiffror – närmare bestämt 195 miljoner tittare från hela världen beräknades ratta in under programmen och siffran är en ökning med 10% sedan förra året.

(c) Andres Putting, EBU

(c) Andres Putting, EBU

Årets Eurovision Song Contest sändes i år mellan den 6 och 10 maj från Köpenhamn och idag släppte EBU tittarsiffrorna från årets TV-program. Hela 195 miljoner tittare över hela världen såg de två semifinalerna och finalen och siffran är en ökning med 10% sedan förra året, då ungefär 180 miljoner tittare såg programmet.

Under vilken given tidpunkt som helst under programmet hade programmet minst 61 miljoner tittare i genomsnitt, i jämförelse med förra året då den siffran låg på 55 miljoner tittare. Programmet hade sina toppar under röstningsomgången på finalen.

Programmen sändes i 41 olika TV-kanaler över hela världen, inklusive Australien, Kanada, Nya Zealand och Kina.

I Sverige rattade hela 3 392 000 tittare in under finalen, enligt preliminära siffror från MMS, varav toppen låg på 3 687 000 tittare mellan kl 22:00-22:15, då Sanna Nielsen framförde ”Undo” kl 22:04.

I år vann Österrike och Conchita Wurst tävlingen, vilket innebär att Österrike står som värdar för nästa års tävling. Vart i Österrike blir klart under sommaren, men flera städer har anmält sitt intresse.