De gjorde stor succé i Eurovision Song Contest 2014 när de representerade Nederländerna med countrylåten ”Calm After The Storm” som slutade på andra plats. Nu meddelar Waylon, den manlige sångaren i duon, att han lämnar The Common Linnets.

© Paul Bellaart

© Paul Bellaart

Det hela började förra året när artisterna Ilse De Lange och Waylon blev båda tillfrågade individuellt om de ville ställa upp för Nederländerna i Eurovision Song Contest 2014. Efter lite funderande bestämde de sig för att slå ihop sig och då formade de duon The Common Linnets, berättade de i en tidigare intervju på Poplight.

De ställde upp i Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn med ”Calm After The Storm” där de gjorde dundersuccé och tog sig upp till en andra plats i finalen. Kort därefter släppte de den självbetitlade debutskivan ”The Common Linnets” som fick höga betyg hos recensenter, bland annat högsta betyg av Poplights recensent.

Waylon lämnar – men Ilse fortsätter

Igår eftermiddag meddelade Waylon, den manliga sångaren i duon, att han tänker lämna The Common Linnets. I ett meddelande på sin Facebook-sida beskriver Waylon hur han har fått pausa upp arbetet på sin egna soloskiva för Eurovision och vill nu lägga allt fokus på sin solokarriär som han har jobbat för, innan Eurovision.

Han beskriver dessutom hur The Common Linnets var Ilse’s projekt från början och att de kommer fortsätta som band med Ilse som frontman och utan Waylon. Det är inte bestämt om Waylons position i The Common Linnets kommer att bli ersatt av en annan sångare i fortsättningen.

Den 21 juni kommer The Common Linnets att göra sin sista spelning med Waylon och Ilse tillsammans på Twente Stadium i Nederländerna.