Robyn-Royksopp-Do-It-Again

Det har gått fyra år sedan Robyn kom med nytt material. Då släppte hon tre skivor som gick under namnet Body Talk. När hon nu är hon tillbaka  har hon slagit följe med den norska electroduon Röyksopp. De har tidigare samarbetat med den lysande poplåten The Girl and The Robot.

Och det lyckade samarbetet fortsätter i Do it Again. Röyksopps elektroniska ljudbild. i möte med Robyns mjuka popton gifter sig på ett fantastiskt sätt. Titelspåret Do it Again är redan en given sommarhit och den melankoliska Every Little Thing är en dramatisk popballad där Röyksopps produktion ger ytterligare en dimension till Robyns spröda röst. De bästa av båda världar har fått ta plats på EP:n, utan att för den skull kompromissa med någon av deras artistiska identiteter.

I sommar beger sig trion ut och spelar tillsammans och det känns som att detta bara är början på fler spännande samarbeten. Jag hade inte haft något emot om de släppte ett helt album. Fem låtar är en retsam teaser.

Skivbolag: Dog Triumph/Warner
Releasedatum: 140528
Betyg: 4/5
Bästa spår: “Every Little Thing”, ”Monument”

Låtlista:

1. ”Monument”
2. ”Sayit”
3. ”Do it again”
4. ”Every Little Thing”
5. ”Inside the Idle Hour Club”