Sedan igår har flera länder börjat tacka ja till att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Schweiz och Irland har bekräftat deltagande, och nu har SVT bekräftat deltagande för Sverige i nästa års tävling.

(c) Sander Hesterman, EBU

(c) Sander Hesterman, EBU

Om ni skulle ha varit oroliga över att Sverige skulle av någon anledning dra sig ur Eurovision Song Contest tills nästa år så behöver ni inte oroa er längre – idag bekräftade SVT att Sverige tänker ställa upp i nästa års Eurovision Song Contest i Österrike, enligt ESCtoday. Det blir då den 55:e gången som Sverige ställer upp i Eurovision.

Vem det blir som får ta över stafettpinnen efter Sanna Nielsen är ännu inte klart, men med allra största sannolikhet får vi reda på detta i mars nästa år, efter finalen av Melodifestivalen 2015.

Eurovision Song Contest 2015 äger rum den 12, 14 och 16 maj nästa år i Österrike. Vilken stad i Österrike bestäms ”inom två månader”, men enligt källor med god insyn är Wien den hetaste kandidaten för värdskapet.