Lite mer än en vecka har gått sedan finalen av Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn och redan nu bekräftar den schweiziska TV-kanalen SRF att de tänker representera Schweiz i Eurovision Song Contest nästa år.

(c) Andres Putting, EBU

(c) Andres Putting, EBU

Redan idag bekräftade den schweiziska TV-kanalen SRF till ESCtoday att de tänker ställa upp i Eurovision Song Contest nästa år i Österrike. Schweiz är ett av de länder som deltagit i Eurovision flest gånger. Nästa år ställer landet upp för 56:e gången och har bara vunnit tävlingen två gånger.

I år representerades Schweiz av Sebalter med ”Hunter of Stars” i Köpenhamn, som hamnade på 13:e plats i finalen.

Eurovision Song Contest 2015 äger rum den 12, 14 och 16 maj i Österrike. Vart i Österrike är ännu inte bestämt, men förväntas att bestämmas ”inom två månader”.