UPPDATERAD. Det har knappt gått två dagar sedan Conchita Wurst tog hem segern för Österrike i årets Eurovision Song Contest. Redan nu påbörjas arbetet inför nästa års Eurovision och flera städer i Österrike har börjat visa sina intressen för att arrangera nästa års tävling.

(c) Thomas Hanses, EBU

(c) Thomas Hanses, EBU

Direkt efter att årets tävling i Köpenhamn avslutades så påbörjades arbetet inför nästa års Eurovision. I och med att Österrike vann tävlingen så blir det dem som får arrangera tävlingen nästa år. Redan nu har fyra städer anmält sina intressen för att arrangera tävlingen uppger ESC-sajten escxtra, och inom två veckor kommer EBU att besöka Österrike och nästa års arrangörer i det österrikiska TV-bolaget ORF för att diskutera upplägget inför nästa år.

Wien är den hetaste kandidaten för att arrangera tävlingen, med Stadthalle som högsta sannolika arena. Hall D i Vienna Stadthalle uppges vara tillgänglig och kan husera upp till 16 000 åskådare. Chefen för Stadthallen säger ”Vart annars finns det en arena med den här kapaciteten för så många åskådare? Med över 250 föreställningar varje år kan arenan klara av fyrverkerier, regn eller vad som helst på scen, så kan arenan hålla Eurovision utan problem”.

Klagenfurt i den österrikiska delstaten Kärnten har också anmält sitt intresse för att hålla tävlingen nästa år, i en arena med den senaste teknologin och med en kapacitet för 30 000 åskådare. Det finns bara en hållhake – arenan är nämligen ”open air”, vilket innebär att arenan saknar tak. Klagenfurt är dock positiva till att låta nästa års tävling bli den första någonsin att hållas under öppet tak.

Innsbruck är den tredje staden som hittills anmält sitt intresse. 1964 och 1976 arrangerade staden vinter-OS och i en pressrelease berättar Tyrolens guvernör och Innsbrucks borgmästare att Innsbruck ”är tillgängligt” för att vara värdar för nästa års tävling.

Graz vill även hålla nästa års tävling, uppger TV-kanalen ORF. Graz är huvudstad i delstaten Steiermark och är Österrikes näst största stad med över en kvarts miljon invånare. Den tilltänkta arenan hade varit Stadthalle som huserade in bland annat Handbolls-EM 2010 och har en kapacitet 10 000 åskådare.

Enligt obekräftade uppgifter har det även framkommit att Salzburg inte vill arrangera tävlingen nästa år.

Valet av värdstad kommer att bestämmas under sommaren och vanligtvis brukar detta offentliggöras under hösten.

Vart vill du att Eurovision Song Contest 2015 ska hållas? Kommentera nedan!