Det blev en tredjeplats för Sverige och Sanna Nielsen i Eurovision Song Contest 2014 och när Sanna mötte pressen inatt efter finalen var hon allt annat än besviken över bronsplatsen.

(c) Sander Hesterman, EBU

(c) Sander Hesterman, EBU

218 poäng. Så många poäng fick Sanna Nielsen i kvällens final av Eurovision Song Contest 2014. Redan i tidigt skede var Sanna en av de stora favoriterna att ta hem hela tävlingen och i en tät kamp bland toppen hamnade hon på en bronsplats, med Nederländerna på andra plats och Österrikes Conchita Wurst i topp – och Sanna är väldigt glad över Österrikes vinst i tävlingen.

– Jag tycker Conchita var det absolut bästa som kunde hända Eurovision Song Contest. Att hon vann Eurovision, det är precis vad vi behöver, berättade Sanna Nielsen.

Hon fortsätter:

– Det är mänskliga rättigheter. Det är precis vad hon står för, vad jag står och vad Eurovision Song Contest står för. Att människor duger som dem är.

”Vi slaskade så mycket i Green Room”

När Sanna får frågan om vad som har varit roligast under kvällen så var det när hon och Christer Björkman slaskade i Green room under sändning, berättar Sanna. Att slaska innebär att försöka synas i bild när man egentligen inte ska det, ungefär som vad vissa brukar kalla för ”photobombing”.

Vad har varit det bästa med kvällen?

– Vi slaskade så mycket i bild och vi hade väldigt roligt, förlåt! Det kanske inte var det bästa svaret, men vi hade väldigt roligt i alla fall. Vi har skrattat, vi har dansat och vi har njutit av hela kvällen!

Christer intygar att han aldrig haft så roligt i Green Room under Eurovision som i år.

Vill tacka svenska folket

Sanna hade inte kunnat göra allt detta utan stödet från svenska folket och från alla internationella fans som har kommit under veckan, berättar hon.

– Jag vill bara tacka först och främst hela svenska folket som skickade mig hit till Eurovision. Det har varit ett livsäventyr för mig och även ett stort tack till alla internationella fans som har följt mig på den här resan.

Och de hemma i Bromölla?

– Åh! Jag vill hem och käka Sanna-bakelser, ha ha! De har varit fantastiska där hemma.