Direkt efter gårdagens semifinal när startfältet gjordes komplett med tio ytterligare finalister började DR arbetet med att sätta startordningen för finalen av Eurovision Song Contest 2014. Inatt publicerades startordningen och här kan du läsa vilket startnummer som Sverige och Sanna Nielsen går ut med i finalen.

(c) Sander Hesterman, EBU

(c) Sander Hesterman, EBU

Det har sedan tidigare varit klart att Sverige lottades att starta i den första halvan av finalen på lördag. Inatt blev det klart att Sverige går ut med startnummer 13 i finalen på lördag – efter Tyskland och före Frankrike. Alla länder har vid olika tillfällen blivit indelade att antingen starta i den första halvan eller i den andra halvan och startordningen sätts av DR och godkänns sedan av EBU.

Tidigare artister som vunnit med startnummer 13 är bland annat Sandra Kim (Belgien, 1986), Bobbysocks (Norge, 1985) och Jacqeline Boyer (Frankrike, 1960). På lördag kl 21:00 får vi se om Sanna Nielsen blir den fjärde att vinna på det startnumret.

Startnummer 13 är dessutom startnummer efter en reklampaus.

Här är hela startordningen för finalen

 1. Ukraina
 2. Vitryssland
 3. Azerbajdzjan
 4. Island
 5. Norge
 6. Rumänien
 7. Armenien
 8. Montenegro
 9. Polen
 10. Grekland
 11. Österrike
 12. Tyskland
 13. Sverige
 14. Frankrike
 15. Ryssland
 16. Italien
 17. Slovenien
 18. Finland
 19. Spanien
 20. Schweiz
 21. Ungern
 22. Malta
 23. Danmark
 24. Nederländerna
 25. San Marino
 26. Storbritannien

Finalen av Eurovision Song Contest 2014 går av stapeln lördag den 10 maj kl 21:00 och sänds i SVT1.

Vad tycker du om startordningen? Tror du Sveriges startnummer gynnar Sanna i finalen? Kommentera nedan!