Ikväll var det dags för den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2014. 15 länder gjorde upp om 10 finalplatser i den stora finalen på lördag och här är alla länder som gör Sanna Nielsen sällskap på Eurovisionscenen på lördag.

(c) Andres Putting, EBU

(c) Andres Putting, EBU

I tisdags gick Sverige och Sanna Nielsen vidare till finalen av Eurovision Song Contest 2014 tillsammans med nio andra finalister. Ikväll avgjordes den andra och sista semifinalen där ytterligare 10 finalister utsågs av tittarna och juryn tillsammans. Därmed är årets finalfält för Eurovision Song Contest 2014 komplett.

De gick till final ikväll

  • Malta
  • Norge
  • Polen
  • Österrike
  • Finland
  • Vitryssland
  • Schweiz
  • Grekland
  • Slovenien
  • Rumänien

De som gick till final i tisdags var Montenegro, Ungern, Ryssland, Armenien, Azerbajdzjan, San Marino, Ukraina, Sverige, Nederländerna och Island. Tidigare klara för final är Big 5: Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Italien och värdlandet Danmark.

Finalen av Eurovision Song Contest 2014 äger rum på lördag den 10 maj och sänds i SVT1 kl. 21:00.

Vilka tyckte du var bäst ikväll? Gick rätt låtar vidare? Kommentera nedan!