Gruppen Twin Twin representerar Frankrike i årets Eurovision. Gruppmedlemmarna gillar Sverige väldigt mycket, särskilt svenska tjejer. Det är tack vare förälskelsen med Sverige som Twin Twin vill vara med i Eurovision. Själva beskriver de sin musik som att lyssna på en shuffle spellista på Spotify

Twin Twin Frankrike 2014

Twin Twin Frankrike 2014

Poplight träffade Twin Twin redan under Amsterdam In Concert för några veckor sedan. Det är alltid en utmaning att intervjua en grupp – dels för att det blir svårt att hålla reda på vem som säger vad – men också för att man lätt känner sig i underläge. Språkförbistring gör det inte lättare. Men det visar sig snabbt att detta blir en av de roligaste intervjuerna att göra. Twin Twin har humor och är snälla. Dessutom älskar de Sverige. De svarar omväxlande och fyller i varandras svar under intervjun., De märks att det är samspelta.

−Åh jaaaa, du kommer från Sverige! Utbrister killarna i Moustache, när de förstår att Poplight är från Sverige. Flickorna i vår video är från Sverige,en av dom kommer från någonstans utanför Göteborg.

De pratar alla flytande engelska med en lätt men skön fransk brytning. Gruppen består av medlemmarna Lorent Idir, François Djemel och Patrick Biyik. Bandets frontfogur verkar vara Lorent Idir och han känsn igen på det stora uppstående håret och lite galna frisyrer.

Er låt känns modern men annorlunda, vad handlar den om och hur tror ni folk kommer att reagera på den?

−VI vet inte vad folk kommer att tro om vår låt. Vi vill framstå som moderna och roliga och kommer nu till Eurovision med vår funkiga stil. Låten är rolig men har samtidigt ett viktigt budskap om vårt konsumtionssamhälle. Det handlar om en rik man som har allt men är ändå olycklig. Han vill ha en mustasch. Det är typiskt för vårt samhälle idag man vill hela tiden köpa eller ha något mer, man blir aldrig nöjd. Förstår man inte franska så blir det ju bara att man förstår just ordet Mustach, liksom, säger Twin Twin.

Som att lyssna på en shuffle spellista på Spotify

Frankrikes bidrag har redan blivit kultigt i Eurovisionskretsar. Antingen så hatar man eller så älskar man det. Oavsett vilket så har det blivit lite spexigt att ta selfies med sig själv när man har en lösmustasch på sig eller möjligen Photoshopa in en sådan på bilder. Twin Twin har på kort tid blivit populära i Frankrike.

−        Ja vi är populära i Frankrike vårt andra album har precis släppts i Frankrike. Vi är ett liveband och har gjort över 250 gigs. Vi har varit förband åt bl.a. Gipsy Kings, Gloria Gaynor m.fl.

Det är lite svårt att sätta fingret på er genremässigt. Hur beskriver ni själva er musik?

− Vi är typ en mix av olika stilar, vi är lite gatumusikanter, elektro, hip-hop,  vi kör typ en slags shuffle stil å la Spotify!

Vad tycker ni om årets startfält, har ni hört på låtarna?

− Vi har typ hört alla låtarna. De är en enorm mix på låtarna, väldigt olika stilar. Jättesvårt att veta vem som vinner egentligen.

Vad tycker ni om Sveriges bidrag då?

−Sverige, ja precis som vanligt. Ni är bra och stora. Ni har så många bra och mäktiga låtskrivare och producenter. Det går alltid bra för er i Eurovision!

Det innebär att ni följer med vad som händer i Eurovision?

−Ja vi följer faktiskt Eurovision. Du vet i Frankrike anses det här som suspekt och det är ju inte alls särskilt stort.  Men vi gillar Eurovision och vi satt faktiskt tillsammans och såg Eurovision ifjol, säger Lorent Idir.

−Du, vet anledningen till att jag blev intresserad i Eurovision från början var faktiskt att jag var tillsammans med en svensk tjej för några år sedan och hon fick mig intresserad av det här, erkänner Lorent Idir till Poplight.  Hon jobbar för övrigt som frisör i Paris nu. Och jag förstod hur stort det är med Eurovision i Sverige. Ni gör en stor fest av det i flera veckor och folk är så intresserade av det. Eurovision i Frankrike är projekt impossible. Det är ju så litet intresse och ingen bryr sig. VI får hoppas att det ändrar sig, säger Lorent.

Frankrike tillhör Big Five och är därför direktkvalificerade till finalen i Eurovision Song Contest den 10 maj. Där vi förhoppningsvis får möta bland annat Sverige, om vi går till final.