Just nu pågår en omröstning bland fanklubbarna för Eurovision Song Contest och när ungefär hälften av alla 40 klubbar har röstat så leder Sanna Nielsen med 191 poäng, en god marginal före tvåan Österrike, som just nu har 112 poäng.

Sanna Nielsen

(c) Mattz Birath, Poplight

Sedan sex år tillbaka har nätverket OGAE International arrangerat en omröstning där alla som är medlemmar i en OGAE-klubb får rösta på sina favoriter och därefter presenteras poängen land efter land, precis som i själva tävlingen. Hela nätverket består av ungefär 40 fanklubbar runtom i Europa och den svenska OGAE-klubben är Melodifestivalklubben.

Just nu har 20 OGAE-klubbar lämnat sina poäng och Sverige ligger i ledning med 191 poäng och mer än hälften av dessa 20 klubbar har gett Sverige 12 poäng. Denna omröstning har vid flera tillfällen prickat in rätt vinnare och även har den lyckats pricka in rätt vinnare de senaste två åren. Även om omröstningen kan ha haft helt fel vissa år så ger den oftast en bra fingervisning på hur resultatet sedan blir i Eurovision Song Contest.

När 20 OGAE-klubbar har röstat ser topp 3 ut så här:

  1. Sverige (191 poäng)
  2. Österrike (112 poäng)
  3. Israel (111 poäng)

Här kan ni se hela poängtavlan och här kan ni se hur alla länder har röstat individuellt.

Vad tror du om resultatet? Håller du med? Kommentera nedan!