Igår presenterade SVT nyheten att Edward af Sillén är tillbaka i kommentatorsbåset efter ett års frånvaro. I år kommenterar han Eurovision Song Contest 2014 i Köpenhamn tillsammans med Malin Olsson. Malin, som också ska leda årets ”Inför Eurovision” i SVT, har dessutom kommenterat Junior Eurovision 2010, även då tillsammans med Edward.

Förra året kommenterade Josefine Sundström när Eurovision Song Contest 2013 var på hemmaplan i Malmö, samtidigt som Edward af Sillén regisserade programmet. Nu tar Edward och Malin Olsson bron över sundet till Köpenhamn för att kommentera Eurovision Song Contest 2014.

Edward af Sillén var med och kommenterade Eurovision Song Contest för första gången 2009 tillsammans med Shirley Clamp. Sedan dess har han varit med och kommenterat under 2010, 2011 och 2012. Efter ett års frånvaro i kommentatorsbåset är han nu tillbaka med ingen mindre än Malin Olsson.

Malin Olsson leder i år ”Inför Eurovision” i SVT som har premiär imorgon fredag där alla bidragen ska presenteras som tävlar i Köpenhamn. Hon har även haft sitt egna TV-program ”Fredagkväll med Malin” och även varit programledare för Bobster. Det här är Malins debut som kommentator i Eurovision Song Contest, men hon har även varit med och kommenterat Junior Eurovision 2010, också då tillsammans med Edward. Malin lånade dessutom ut sin röst när hon agerade ”speaker-röst” i årets Melodifestival.

Vad tycker du om valet av kommentatorer? Vad har du för förväntningar? Kommentera nedan!